Ergenekon'un bir numarasını açıkladı

Ergenekon'un bir numarasını açıkladı
29 Ağustos 2012 08:58

Balyoz sanığı emekli Albay Cemal?Temizöz, “Ergenekon şemasının bir numarası Çetin?Doğan’dı ancak mahkemenin gizlilik kararı nedeniyle bu şema gösterilmiyor” dedi. Doğan: “Şemada adım vardı”

‘Balyoz Planı’ davasında savunma yapan emekli Albay Cemal Temizöz, Ergenekon örgütlenmesini gösterdiği öne sürülen şemadaki ‘1 numara’nın emekli orgeneral Çetin Doğan olduğunu söyledi.
 
Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu komutanları emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Ergin Saygun’un da aralarında bulunduğu 365 sanıklı ”Balyoz Planı” davasının 103’üncü duruşması dün görüldü. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanık emekli Albay Cemal Temizöz, 2001 yılında Ergenekon şemasını Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun’a bir polis şefinin verdiğini anlattı. Bu sırada tutuklu sanık emekli Orgeneral Çetin Doğan, ”Şemada benim de adım vardı” dedi. Bunun üzerine Temizöz, ”Verilen ‘Ergenekon’ şemasının bir numarası Çetin Doğan’dı. Ancak mahkemenin gizlilik kararı nedeniyle bu şema kimseye gösterilmiyor” diye konuştu.
 
‘Türk ordusu esir’
 
Duruşmaya verilen öğle arasında bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, yargılamayı sert bir dille eleştirdi. Tezcan, şöyle konuştu? “Bu bir mahkeme değil. Bir Nemrut Mustafa Divanı’ndan başka bir şey değil. AKP üniformasını giymiş ve bu şekilde yargılama oyunu oynamaya çalışan bir mahkeme vardır. Özgür Türk ordusunun subayları esir kamplarında, Silivri toplama kamplarında esir ediliyor.”
 
Nemrut Mustafa, Yozgat’ta Ermeni soykırımı iddialar üzerine aralarında Boğazlıyan Kaymakamı’nın da bulunduğu on kişi hakkında idam kararı vermişti.