Erdoğan’ın Hüda Par ve Yeniden Refah partisi planı!

Erdoğan’ın Hüda Par ve Yeniden Refah partisi planı!
27 Mart 2023 08:38

HalkTV yazarı Mehmet Tezkan, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmasını değerlendirdiği yazısında, “Saray bunu AKP teşkilatında görev alan kadınları, AKP’li kadın seçmeni küstürme pahasına yaptı. Erbakan’ın liderliğini yaptığı partinin koşulu kadını her türlü, fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik şiddetten korumayı hedefleyen 6284 sayılı yasanın kaldırılmasıydı” ifadelerini kullandı.

 

Fotoğraf: Twitter

 

Erdoğan’ın iktidarda kalmak için Hüda Par ve Yeniden Refah Partisi’nden gelecek üç-beş oya ihtiyacı olduğunu belirten Tezkan, “Erdoğan’ın planı daha büyük, daha kapsamlı. Üç beş oyun çok ötesinde. Güneydoğu’da HDP’nin karşısına siyasi aktif güç olarak Hüda Par’ı çıkaracak. Yerel düzeyde, il, ilçe bazında bu iki siyasi parti çekişecek.

Bu iki parti karşı karşıya gelecek. Muhafazakar Kürtler/ seküler Kürtler mücadelesi yaşanacak. AKP ise muhafazakar/seküler bütün Kürt seçmeni kapsıyormuş rolü üstlenecek. Plan bu gibi duruyor…

Gelelim Yeniden Refah Partisi’ne. Onun da ittifaka katılmasının anlamı var. Her şeyden önce Milli Görüş ekolünün artık iki partisi var. Saadet ve YRP. Muhafazakar/mütedeyyin/mutaassıp kesime hitap edecek olan Saadet ve Gelecek partisinin karşısına YRP’yi dikecek” diye yazdı.
Yazının tamamı için tıklayın…