Erdoğan’ın CHP ziyaretinde oturma düzeni belli oldu!

Erdoğan’ın CHP ziyaretinde oturma düzeni belli oldu!
27 Mayıs 2024 08:32

Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş sandalye bir mesaj olarak algılanarak gündem olmuş, CHP’nin Erdoğan’ı nasıl ağırlayacağı ise merak konusu olmuştu

 

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 yıl sonra gerçekleşecek CHP ziyaretinde oturma düzeni belli oldu. İade-i ziyaret gerçekleşecek olan Erdoğan’ın Özel’in makam odasında misafir edileceği, siyasi parti genel başkanları gibi ağırlanacağı kaydedildi.
Duvar’da yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığından CHP’ye henüz bir randevu talebi gitmedi ama ziyaretin bir sürpriz olmazsa haziran ayının ilk yarısında gerçekleşmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 yıl sonra gerçekleşecek CHP ziyaretinde nasıl ağırlanacağı da merak konusu. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel’in makam odasında misafir edilecek. Önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından aynı şekilde kullanılan makam odasındaki oturma düzeninde Erdoğan’ın ziyareti için değişiklik düşünülmüyor.

CHP Genel Başkanının makam odasında diğer siyasi parti genel başkanları nasıl ağırlanıyorsa Cumhurbaşkanı Erdoğan da öyle ağırlanacak. İki lider aynı hizada bulunan tekli koltuklara oturacak. Ziyarete eşlik edenler olursa onlar da tekli koltukların iki yanındaki kanepelerde yerlerini alacak. Böylece AKP Genel Merkezi’ndeki görüşmede tartışma yaratan ‘boş koltuk’ görüntüsüne izin verilmeyecek.