Erdoğan'dan şehit açıklaması

Erdoğan'dan şehit açıklaması
16 Eylül 2012 15:46

Başbakan Erdoğan, Hakkari’de 4 askerin, Bingöl’de ise 8 polisin şehit olması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari’de 4 askerin, Bingöl’de ise 8 polisin şehit olması nedeniyle, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e başsağlığı mesajı gönderdi.
 
Başbakanlık Basın Merkezi’nin internet sitesinde yer alan iki ayrı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 4 askerin, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde ise 8 polisin mayın patlaması sonucu şehit olması nedeniyle Bakan Şahin’e ve Orgeneral Özel’e başsağlığı mesajı gönderdiği bildirildi.
 

Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Şahin’e gönderdiği mesajda, “Bingöl’ün Karlıova ilçesi yakınlarındaki patlamada 8 polisimizin şehit düştüğünü, 7 polisimizin yaralandığını derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Şehit polislerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına, aziz milletimize ve de emniyet teşkilatımızın tüm mensuplarına sabr-ı cemil ve başsağlığı; yaralı polislerimize de acil şifalar diliyorum” ifadesini kullandı.
 
Erdoğan, Orgeneral Özel’e gönderdiği mesajda ise şunları kaydetti: “Hakkari-Çukurca karayolunda askeri aracın geçişi sırasında dün meydana gelen patlamada, 4 askerimizin şehit olduğunu, 5 askerimizin yaralandığını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım.
 
Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına, aziz milletimize ve de sizin şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum.”