Erdoğan: Her türlü önlemi vakitlice aldık

Erdoğan: Her türlü önlemi vakitlice aldık
11 Mart 2020 11:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Mart’ta Rusya ile imzalanan İdlib’de geçici ateşkesi içeren mutabakat sonrası ilk AKP grup toplantısında konuşuyor.

 

 

Erdoğan konuşmasına Türkiye’de tespit edilen ilk corona virüsü vakasına değindi ve Avrupa’dan geldiğini açıkladı. Erdoğan tek bir vakanın olduğunu belirterek “Durumu iyi tedavisi sürüyor ailesi izlemeye alındı” dedi.

 

 

CORONA’YA İLK YORUM

 

 

Erdoğan şunları söyledi:

* Koronavirüsten gözetim altındaki vatandaşımızın sağlık durumu iyi. Tedavisi sürüyor. Ailesi de gözetim altında. Her türlü önlemi vakitlice aldık. Hangi önlemi alırsak alalım bu virüsten tamamen kullanmak kolay değil.

* Şu anda tek bir örnekten ibaret. Vaka Avrupa kaynaklıdır. Tüm bakanlıklarımız kurumlarımız ile işbirliği halinde uygulamalarını sıkı bir şekilde sürdürecektir.

* Virüsten korunmanın yolu temizliktir. Temizliği imandan sayan milletimiz için bu işin en kolay tarafıdır. Tokalaşmayı, kucaklaşmayı kesip bu çervede üstümüze düşenleri yerine getirme gayretindeyiz.

* Türkiye bu sıkıntıyı kayıpsız atlatacaktır. Temennimiz budur. Hiçbir virüs tedbirden daha güçlü değildir.

 

 

İDLİB GEÇİCİ ATEŞKESİ

 

 

Rusya ile imzalanan İdlib mutabakatında rejimin ufak tefek ihlallerin olduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi:

* Harekata katılan tüm askerlerimizin alınlarından öpüyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilik şehadet bunlar bizim için çok çok yüksek mertebelerdir. Ülkemizin kısır döngünün içine düşürülmesine izin vermeyeceğiz. Ülkemizden mezhepçi rejim güçlerini ve teröristlerden uzak tutmakta kararlıyız.

* İdlib’de gerçekleştirdiğimiz harekat diğerlerinden farklı olarak sadece teröristlere değil çok daha etkin bir güce karşıydı. Çok daha büyük mücadelelere hazır olduğumuzu gördük. Suriye rejimi kahraman askerlerimizin operasyonlarında ağır kayıplar vererek bu işin o kadar kolay olmadığını görmüştür.

* İdlib’deki ateşkes ile oradaki halk ilk defa rahat nefes almıştır. Şimdiden ateşkese karşı ufak tefek ihlaller yaptıkları görülüyor. Rejimi ve onu destekleyen milislerin yaptıkları yığınakları yakından takip ediyoruz. Biz verdiğimiz söze bağlı kalırız. Ama sözlerinde durmazlarsa daha ağır bir şekilde üzerlerinde gitmekte kararlıyız.