Erdoğan Muhammed Ali’nin cenazesinde ‘bozulunca’ programını yarıda kesti

Erdoğan Muhammed Ali’nin cenazesinde ‘bozulunca’ programını yarıda kesti
10 Haziran 2016 12:46

Efsane boksör Muhammed Ali’nin cenazesi için ABD’nin Louisville kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, programını yarıda keserek Türkiye’ye dönme kararı aldı.

 

 

 

 

‘Biz sonra koyarız’

 

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan’ın Ahıska Türklerinin iftar yemeğinden sonra Türkiye’ye dönmek üzere yola çıkacağını açıkladı.

 

DHA’nın haberine göre cenaze töreninde, Erdoğan Kabe örtüsünün bir parçasını tabutun üzerine koymak isteyip “Biz sonra koyarız” yanıtını alınca ‘bozuldu’. Ayrıca Erdoğan’ın ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Kuran okuma isteği geri çevrildi.

 

Bunları üzerine Erdoğan programını yarıda keserek dönme kararı aldı.

 

Erdoğan’ın dün gerçekleşen cenaze töreninin ardından bugün toprağa verilecek Ali için düzenlenecek ikinci bir törene daha katılması bekleniyordu.

 

Konuşması çıkarılmıştı

 

Ali hayattayken nasıl yapılacağına ilişkin detayların belirlendiği cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da konuk olarak yer alacağı, hatta bir de konuşma yapacağı bildirilmişti. Erdoğan’la birlikte konuşması beklenen bir diğer yabancı liderse Ürdün Kralı 2’inci Abdullah’tı.

 

Ancak Ali ailesinin sözcüsü Bob Gunnell, cenaze töreni programına daha sonradan konuşmacı olarak iki ismin daha eklendiğini belirterek, Erdoğan ve 2’inci Abdullah’ın konuşması programdan çıkarıldığını duyurmuştu.