Erdoğan: Evinizde ne varsa alıp götürürler

Erdoğan: Evinizde ne varsa alıp götürürler
1 Aralık 2013 15:52

Başbakan Erdoğan, Fethiye’de toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, ‘faiz lobisi gelir evinizde ne var ne yok götürürler” dedi.

 

İşte konuşmasından satır başları:

 

Bugün burada şunun altını çizmek istiyorum. Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. Biz bu millete hizmetkar olarak geldik.11 yıldır bunu yapıyoruz, yapacağız.

 

Oy oranlarına göre hizmet eden bir parti, hükümet olmadık. Hakkari’de bizim milletvekilimiz yok diye hizmet vermeyelim demedik. Engellemelere rağmen yaptık, yapıyoruz. Aynı şey Şırnak’ta… Niye yapıyorsunuz, dediler. Dedik ki, yaparız. Burası Türkiye Cumhuriyeti’nin toprakları mı, evet. Batıyı nasıl ihya ediyorsak, doğuyu da öyle ihya edeceğiz dedik. Şu anda doğu, güneydoğu tarihinde görmediği yatırımları bizim dönemimizde gördü.

 

 

Muğla’da 5.5 katrilyon yatırım yaptık. Muğla’da birinci parti değiliz demedik. Olması gereken neyse onu yapacağız. Daha ideali neyse onu yapacağız.

 

Seçim döneminde sandıklar kapanır, bizim için o oranlar gündemimizden çıkar. Oy oranlarına göre muamele eden bir iktidar değiliz. 76 milyon bizim için birdir. Nerede insan varsa biz oraya hizmet götürmenin mücadelesi içinde olduk.

 

Türkiye’nin dünyada etkinliği arttı. Dünyanın bütün başkentlerinde, gazetelerinde televizyonlarında Türkiye konuşuluyor. Bundan 15-20 yıl önce yabancı basında Türkiye ile ilgili haber çıkınca olay oluyordu. Ama şu an dünya medyası Türkiye’nin güzelliklerini her an yazıyor. Marmaray’ı yazıyor. Biz Pendik’i, Pekin’i Londra’ya bağlıyoruz. Muhalefet nerede? Onlar hala nasıl kulp takılır, ona bakıyorlar.

 

 

Haliç’i temizlerken hocalarımız bize ‘Burayı temizlemek mümkün değildir, ancak burayı doldurursanız olur’ demişlerdi. Haliç şimdi tertemiz.

 

İstanbul’da bir tane kongre merkezi yoktu. Antalya’da da, Muğla’da da kongre merkezleri yapalım diyoruz. Çünkü oteller kışın da boş olmasın. Yaz-kış çalışan bir Muğla istiyoruz. Bunu biz yaparız. Yerel yönetim bizim işimiz.

 

Eskiden delikli bir kuruşla tuvalete giderdik. Bunların iktidarında 1 milyon lira ile tuvalete gittik. Dedik ki, biz bu sıfırları atacağız. Enflasyon patlar dediler. Enflasyon patlamadı, çatladı. Bizden önce enflasyon 3 haneli rakamlara çıkmıştı, şimdi tek hanelerde.

 

Benzin istasyonlarında benzin, mazot bulamazdık, bunları hatırlayın. Biz bir gün dahi bunu halkımıza yaşatmadık.

 

 

Bu ülkede faizin yüksek olması faiz lobisinin ihya olmasını sağladı. Bak şu kredi kartlarını alırken de lütfen hassas olun. Faiz lobisinin en büyük kaynağıdır. Paranız kadar yorganınız kadar ayağınızı uzatın. Evinizde ne var ne yok alıp götürürler. Onun için de bu konuda hassas olmanız lazım.

 

Hakkımızda aleyhte yazanlar olabilir. Kıskançlığından kinlerinden bunları yapıyorlar.

 

SURİYE

 

Bize Suriye’de ne işiniz var diye soruyorlar. Mısır ile niye bu kadar ilgilisiniz diye soruyorlar. Bizim orada şehitlerimiz var. Tarihimiz var.

 

Kapılarını herekese kapatan büyük devlet olamaz. Eğer Suriye, Irak, Lübnan, Filistin sorunlarında sussaydık büyük devlet olamaz, ekonomiyi bu kadar büyütemezdik.

 

Kapılarını herekese kapatan büyük devlet olamaz. Eğer Suriye, Irak, Lübnan, Filistin sorunlarında sussaydık büyük devlet olamaz, ekonomiyi bu kadar büyütemezdik. Veren el alan elden hayırlıdır. Korkularla büyük devlet olunmaz.

 

 

TÜRK’Ü SEVDİĞİM KADAR KÜRT’Ü DE SEVİYORUM

 

Vatandaşının kılık kıyafetinden korkan, ona göre vatandaşını ayırandan büyük devlet olamaz. Vatandaşının etnik kökeninden dilinden korkan büyük devlet olamaz. Türk’ü sevdiğim kadar Kürt’ü de seviyorum. Gürcü, Laz, Arnavut, Boşnak’ı da seviyorum. Onları da Allah yarattığı için seviyorum. Bizim farkımız bu. Reddeden, asimile eden, inkar eden büyük devlet olamaz. Ege’yi kucaklayan, Doğu’yu da Güney Doğu’yu da kucaklayacak. Biz yola çıkarken “etnik ya da bölgesel milliyetçilik yapmayacağız” dedik. Biz Laik bir devletin yöneticisi olarak tüm inançlara eşit mesafedeyiz. Bizi hor gördüler. Kızlarımız başka memleketlerde okumak zorunda kaldılar. Şimdi hepsi üniversteye gidiyor, kamuda çalışıyor. Var mı bir sıkıntı? Yeni Türkiye böyle olacak.

 

2023’e böyle yürüyoruz. 2053 daha farklı olacak. 2071 daha farklı olacak. Hayalimizdeki, hedefimizdeki yeni Türkiye bu olacak. Özüne rücu eden bir Türkiye olacak. Geçmişten aldığımız ilhamla geleceğe yürüyoruz. Atatürk’ün 23 Nisan 1920’de açtığı meclisin mirasını canlandırıyoruz.

 

Çocuklarımız torunlarımız Türkiye’yi daha da büyütecekler.