Erdoğan, demokratikleşme paketini 30 Eylül’de açıklayacak

Erdoğan, demokratikleşme paketini 30 Eylül’de açıklayacak
21 Eylül 2013 15:42

Başbakan Erdoğan, Malatya Valiliği tarafından verilen öğle yemeğinde açıklamalarda bulundu.

 

BÜYÜK İHTİMALE AYIN SON GÜNÜ

 

Erdoğan, kardeşlik adına çok önemli bir adımı atarak çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdikleri Demokratikleşme Paketini kamuoyuna duyuracaklarını belirterek, “Büyük ihtimale ayın son günü, Pazartesi gününe isabet ediyor, Pazartesi günü Ankara’da inşallah bu açıklamaya yapacağız. Toplumun her kesimini ilgilendiren düzenlemelerle inşallah Türkiye’yi ağırlıklarından kurtaracak yeni bir aşamaya geçmiş olacağız” diye konuştu.

 

Erdoğan, 11 yıl boyunca şartlar olgunlaştıkça, engeller ortadan kalktıkça özgürlükleri genişlettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

 

“Önümüzdeki hafta açıklayacağımız paketle 11 yıldır yaptığımız reformların yeni bir halkasını 11 yıllık sürecin yeni bir safhasını başlatmış olacağız. Şunu peşinen ifade etmek istiyorum; Malatya’ya gelip demokratikleşme paketine ilişkin istismar siyaseti, karalama siyaseti yapanlar mutlaka olacaktır. Muhalefet partilerinin temsilcileri çıkıp 11 yıl boyunca yaptıkları gibi bugün de yarın da değişimin önüne set çekmeye başlayacaklardır. Sizin bunlara prim vermeyeceğinize ben yürekten inanıyorum. Zira biz milletiyle aracılar vasıtasıyla konuşan bir parti değiliz. Biz ne yaptıysak sizinle istişare ederek yaptık ve yapacağız. Sizin istemediğiniz ama sizin bize verdiğiniz görevi vazifeyi de hakkıyla yerine getireceğiz. 11 yıl boyunca bizlere siz istikamet çizdiniz. Bundan sonra da hiç endişe etmeyin sadece siz istikamet çizeceksiniz. Bize sermaye istikamet çizemez, bize o medya amiralleri istikamet çizemez. Biz hakka ve halka tabi olmuşuz.”