Erdal Sarızeybek: Tayyip başkan olacak, Apo serbest kalacak

Erdal Sarızeybek: Tayyip başkan olacak, Apo serbest kalacak
2 Mart 2013 09:29

Efsane albay Erdal Sarızeybek İmralı tutanaklarını Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’e yorumladı…
Selahattin Demirtaş ve Ahmet Türk başkanlığında Apo’nun mektubunu Kuzey Irak’a götüren BDP heyeti, 3 gündür Süleymaniye kentinde PKK’nın cevabını bekliyor. AKP-PKK ittifakı milletin bekasını tehlikeye attı!

Sınır hattında 12 yıl savaşan emekli Albay Erdal Sarızeybek, tutanağı şöyle okudu:
AKP milleti ‘Yeni anayasaya oy verin, yoksa iç savaş çıkacak’ diye tehdit ediyor…

İmralı Cezaevi’nde tutulan PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın, BDP’li milletvekilleriyle yaptığı görüşmenin tutanaklarıyla, devletin elindeki tutanaklarının karşılaştırılmaya başlandığı öğrenildi.

Görüşme tutanaklarında yer alan Öcalan’ın sözleri, AKP’de de büyük rahatsızlık yarattı. Terör uzmanları da, ortaya çıkan gelişmeleri “AKP ve PKK’nın halkı tehdit ettiğini” belirttiler.
 
Bu tuzağa düşmezler

Başta Şemdinli olmak üzere sınır bölgesinde 12 yıl görev yapan emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek, tutanakları inceledikten sonra SÖZCÜ’ye şu değerlendirmelerde bulundu:

“AKP’nin ve PKK’nın yaptığı açıklamalardan anladığımız odur ki, Türk milleti, Atatürk, Türk tarihi bu Anayasa ile ortadan kaldırılmak istendiği anlaşılmaktadır. Bugün ‘terörü bitireceğim’, ‘Analar artık ağlamasın’, ‘Akan kanlar dursun’ hikayeleriyle ortaya çıkanlar, aslında halkımıza sempatik görünerek öyle bir Anayasa’ya halk desteği sağlamak için çabalamaktadır. Ama Türk Milleti asla bu tuzağa düşmeyecektir.



Halkı tehdit ediyorlar

AKP hükümeti, resmen Türk milletini tehdit etmektedir. ‘Ya bu anayasaya oy verin, ya da PKK iç savaş çıkartacaktır’ diyor.

Aynısını PKK da söylemektedir.

‘Ya Erdoğan’ı destekleyin, ya da 50 bin kişiyle iç savaş çıkartacağım’ dediği görüşme tutanaklarında görülmektedir. Ama hükümet de olsanız, devletimizin bölünmez bütünlüğünü parçalamayı hedef almış bir örgütle işbirliği yapamazsınız, bu anayasal suçtur. Bir de olayın vicdani boyutu vardır: 8 bin 600 vatan evladım şehit eden bu katillerle yapılan görüşmeleri şehit analarına, çocuklarına, eşlerine nasıl anlatacaksınız?

PKK ayak takımıdır

PKK ile yapılan görüşmelerden, AKP hükümetinin elde edeceği hiçbir şey yoktur. Çünkü, PKK dediğiniz ayak takımıdır, asıl mesele bunların arkasmda duranlardır. Bu örgüt Türk milletinin bağrından çıkmış bir örgüt değil, ABD ve İsrail’in ‘Küresel Kürdistan Projesi’nin silahlı ayağıdır.”