Erbakanların kavga nedeni belli oldu

Erbakanların kavga nedeni belli oldu
19 Nisan 2012 09:08

Kavganın nedeni, Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz’e, piyasa değerinin 15 kat altında, 1 milyon liraya devredilen Kanlıca’daki yalı.

Kavganın nedeni, Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz’e, piyasa değerinin 15 kat altında, 1 milyon liraya devredilen Kanlıca’daki yalı. ERBAKAN Ailesi’nin fertleri arasındaki miras kavgasının perde arkasından “işçi alacakları” çıktı.

 

 

İddiaya göre işçi alacaklarından miras kavgasına uzanan süreç şöyle gelişti: Erbakan Ailesi’ne ait olan ve Bilecik’te Abbate markası ile gömlek üretimi yapan Öztay Tekstil A.Ş.’nin 2007’deki iflasının ardından alacakları ödenmeyen işçiler mahkemeye başvurdu. Davayı takip eden Avukat Nurhan Güner, firmaya kayıtlı gayrimenkulleri ve firmanın batma sürecindeki satışlarını mercek altına aldı.

 

TAPUYA ŞERH KOYDURDU

Güner, Öztay Tekstil’e ait olan İstanbul Kanlıca’daki yalının fabrikanın iflas sürecinde değerinin çok altında, ailenin damadı olan Mehmet Altınöz’e 1 milyon lira bedelle devredildiğini tespit etti. Rayiç bedelinin 15 milyon lira olduğu tahmin edilen bu yalının kıymetinin çok altında satıldığını ve alıcının 1 milyon lirayı bile ödemediğini belirleyen Güner, iflas masasına müracaat ederek dava açılmasını istedi. 24 Şubat’ta yapılan son toplantının ardından avukatların ısrarı üzerine dava açıldı ve tapunun üzerine şerh düşüldü.

 

‘BEDELSİZ DEVREDİLDİ’ İDDİASI

Yalının Altınöz’e bedelsiz olarak devredildiğini düşündüklerini belirten Güner, davanın açılmasından bu yana herhangi bir ödememakbuzu veya belgenin de ibra edilmediğini söyledi. Fabrikanın 2007’de iflasını açıkladığını, ama yalının 2006’da iflastan önce el değiştirdiğini dile getiren Güner “Amacımız önce yalının Öztay Tekstil A.Ş.’ye devrini sağlamak, sonra da satışını yaparak işçi alacaklarını tahsil etmek” dedi. İşçi alacakları için açılan bu davanın ardından miras kavgasını gazetelerden duymaya başladıklarını kaydeden Güner, 2006’dan bu yana olmayan ailevi meselelerin davanın açılmasının ardından yaşanmaya başladığını iddia etti.