Enis Berberoğlu tahliye oldu

Enis Berberoğlu tahliye oldu
21 Eylül 2018 08:35

CHP’nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu Maltepe cezaevinden tahliye oldu.

 

 

 

Berberoğlu, “CHP Milletvekili olarak cezaevine girdim milletvekili olarak dışarı çıkıyorum. Türkiye’nin karar vermesini gerektirecek bir süreç. Beni mazur görün aileme ve partime danışacağım. İlginize teşekkür ederim” dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kararla ilgili olarak, “Bu akşam kendisi ile buluşacağım, kucaklaşacağım. Ama kararı doğru bulmuyorum” şeklinde konuştu. Yargıtay, Berberoğlu’nun vekilliği boyunca cezasının durdurulması kararını vermiş, Can Dündar’a MİT tırları görüntülerini verdiği gerekçesiyle de 5 yıl 10 ay hapis cezasını onamıştı.

 

Maltepe cezaevinden tahliye olan Berberoğlu, “Bir CHP milletvekili olarak Maltepe Cezaevi’ne girdim, yine bir milletvekili olarak dışarı çıkıyorum. Yaşadığımız 16 aylık süreç, Türkiye’nin karar vermesini gerektirecek bir süreç. Beni mazur görün, birkaç gün aileme, partime bir danışayım, bundan sonraki hareket tarzımı bir anlayayım. İlginize çok teşekkür ederim, eski meslektaşlarım. Medyanın Maltepe Cezaevi’nde beni hiç yalnız bırakmadığının farkındayım. 16 aydır tecritte yaşıyorum. Dolayısıyla az konuştum, siz de alışın” ifadelerini kullandı.

ÇAY ESPRİSİ

İlgi üzerine “Yakınlarda bir yer varsa çay içmeye gidelim ama üzerimde para yok” diyen Berberoğlu daha sonra partilerin aracına binerek cezaevi önünden ayrıldı. Berberoğlu’nun evine gittiği öğrenildi.

 

Daire, oy çokluğuyla Berberoğlu’na, “devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklamak” suçundan verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını onadı. Ayrıca, Anayasa’nın 83/3. maddesi uyarınca milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu’nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verildi.

 

 

 

Kaynak: Seda Önceler/Sözcü

 

Enis Berberoğlu tahliye oldu