Enes Kanter Ankara'da

Enes Kanter Ankara'da
30 Mayıs 2013 17:47

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Utah Jazz’da forma giyen milli basketbolcu Enes Kanter, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Erol Oral’ı ziyaret etti.

Babası ve kardeşiyle birlikte ziyarete gelen Kanter, Rektör Oral ve beraberindekiler tarafından makamda kabul edildi. Rektör Erol Oral, Enes’i üniversitelerinde görmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, Basketbol en iyi ABD’de oynanıyor. Enes’in bizi orada en işi şekilde temsil etmesi hepimizi mutlu ediyor dedi.

Üniversite olarak spora büyük yatırım yaptıklarını ve basketbol branşında başarılı sonuçlar elde ettiklerini ifade eden Oral, Enes Kanter’e kariyerinde başarılar dileyerek milli basketbolcuya plaket hediye etti.

Milli basketbolcu Enes Kanter ise basketbola Samanyolu Koleji’nde başladığını vurgulayarak, çok çalışmanın önemine değindi.

Samanyolu Koleji’ne geldiği ilk gün basketbolla ilgili hiçbir bilgisi olmadığını vurgulayan Kanter, Sporu ve eğitimi birarada götürebildiğim bir okulda okuduğum için çok şanslıyım. Okulumun ve hocalarımın üzerimdeki emeği çok büyük. Bir sporcu için yetenek önemlidir ama bunu çok çalışarak takviye etmek gerekiyor. Yetenek önemli ama çalışmadan birn şey elde edilmiyor ifadelerini kullandı. Enes Kanter, görüşmenin ardından üniversitenin spor salonunda kardeşiyle birlikte kısa bir maç yaptı. Bu arada Kanter’in öğle saatlerinde Samanyolu Koleji’ne de bir ziyaret gerçekleştirdiği belirtildi.