En Popüler Çit bitkileri

En Popüler Çit bitkileri
3 Ağustos 2021 15:50

Bir çit, bitkilerden oluşan canlı bir duvardır. Bazı çitler tamamen dekoratifken, diğerleri öncelikle pratik bir işleve hizmet eder. Dekoratif olarak kullanılan çit bitkileri genellikle kesin boyut ve şekillerde budanır ve yaprak dökmeyen veya yaprak döken çalılar olabilir. Güvenliğin pratik işlevi için kullanılan çalılar yoğun bir şekilde büyümeli ve muhtemelen dikenlere ( alıç gibi  ) veya dikenli yapraklara sahip olmalıdır. Ayrıca, çitler gizlilik ekranları ve rüzgar siperleri olarak kullanışlıdır . Bu iki amaç için daha uzun çalılara ihtiyacınız var.

 

Leylandi

Resim1

Çit bitkisi için ilk akla gelen ürün Leylandi fidanıdır. Leylandi hızlı büyüme, duvar halini alabilme, budamaya elverişli, hastalıklara dayanıklı, soğuk-sıcak havalara dayanıklı çok yönlü özelliklere sahip bitki olması sebebiyle en çok kullanılan çit bitkisi arasındadır. Özellikle yüksek boyutlu çitlerde tercih edilen leylandi, sadece görüntü kesmeden ziyade, rüzgar,ses,toz kesme içinde çokça tercih edilir. Leylandi bitkisi ile ilgili ekim mesafeleri hastalıkları vb gibi her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz ulaşabileceğiniz leylandi  sayfasını ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

 

Resim2

 

Goldrider

 

Goldrider bitkisini kolay tarif edecek olursak leylandi bitkisinin sarılı-yeşilli hali olarak karşımıza çıkar. Çit bitkisi denildiğinde aslında leylandi kadar güzel çit olan goldrider form olarak biraz daha düzgün ve daha gösterişlidir. Biraz daha yavaş büyüme hızına sahip olan goldrider gölgede de büyüyebilir. Tamamen renk tercihi sebebiyle bazıları goldrider bazıları düz yeşil sevdiği için daha yeşil bitkilere yönelmektedir. Goldrider yapısı özellikleri ve çok daha fazla bilgiye sahip olmak için için goldrider sayfasını kontrol edin.
Aslına bakarsınız her ürün bir çit olabilir fakat bizim çitlerden ne kadar verim almamız gerektiği bitkinin seçimi konusunda bize ışık tutacaktır. Türkiye şartlarına uyabilecek yüzlerce çit bitkileri olduğunu unutmayın. Bu tamamiyle sizin çiti nasıl hayal ettiğiniz ile ilgili.