‘Emre Olur kendini savunurken Peker’in tüm iddiaları da gündeme gelecek ve kayda girecek, şenlik var’

‘Emre Olur kendini savunurken Peker’in tüm iddiaları da gündeme gelecek ve kayda girecek, şenlik var’
20 Eylül 2022 08:59

Korkusuz yazarı Can Ataklı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in basın danışmanı olduğu belirtilen Emre Olur’un Türkiye’ye getirilmesinin iyi olduğu görüşünü yazdı. Ataklı, “Emre Olur kendini savunurken Peker’in tüm iddiaları da gündeme gelecek ve kayda girecek, şenlik var” dedi.

 

 

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da gözaltına alınan Olur, 18 Eylül sabahında uçakla İstanbul Havalimanı’na getirilmişti. Ataklı, Olur’un gözaltına alınmasıyla ilgili şu görüşlerini aktardı:
“Bence gelmesi iyi oldu. Çünkü şu ana kadar Sedat Peker’in demokratik bir hukuk devletinde iktidarı bile devirecek açıklama ve iddialarına karşı hiçbir şey yapılmadı. ‘Mafya liderini mi ciddiye alacağız?’ mantığı ile iddialara hiç dokunulmadı. Ancak şimdi durum farklı hale geldi. Emre Olur’a bir suçlama yöneltilecek ve iddianame hazırlanacak. Emre Olur da suçlamalara cevap vermek zorunda kalacak. Böylelikle bir yılı aşkın süredir “Neden bu iddialarla ilgili bir şey yapılmıyor?” sorularımıza cevap bulma olanağı çıkacak ortaya. Emre Olur kendini savunurken, Peker’in tüm iddiaları da gündeme gelecek ve kayda girecek. Şenlik var yani.”

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.