Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu Kayseri Grubu adına iki işçi, Ankara'ya yürüyüş başlattı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu Kayseri Grubu adına iki işçi, Ankara'ya yürüyüş başlattı
26 Temmuz 2013 13:38

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu Kayseri Grubu adına iki işçi , yaş sınırının kaldırılması ve haklarının verilmesi için Ankara’ya yaya olarak yürüyüşe geçti.

Hak arayışına girdiklerini belirten Hasan sağlam ve Hüseyin Akyol, 12 gün sürecek yolculuğu sonrası Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne siyah çelenk koyacak.

Emeklilikte yaş mağduru Hasan Sağlam ve Hüseyin Akyol, basın açıklaması yaptı. Türkiye Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu Kayseri Grubu Başkanı olan Hasan Sağlam, devletten hakları olan emekliliği istemek için mağdurlar adına temsilen iki kişi olarak Ankara’ya yürüyüş eylemi yaptıklarını söyledi.  Sağlam, 1999 yılında çıkan yasa ile birlikte sayıları 5 milyonu bulan, aileleri ile birlikte 13 milyon kişinin mağdur olduğunu ileri sürdüğü açıklamasında “1999 yılında çıkarılan yasa ile bu yıldan önce çalışma hayatına başlayanların emeklilik hakları elinden alındı. Devlet biz işe girerken 25 yıl ve 5 bin 150 gün prim şartlarıyla emekli edecekti. Dünyanın neresinde kanun çıkartılıp da geriye doğru işletilmiştir. Dünyanın neresinde sizin gibi 2 yıl vekillik yapanlar emekli oluyor. Bu nedenle devlete şu an yakışan kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl çalıştığında emekli olacağı sözünün tutulmasıdır” dedi.

Hasan Sağlam ve arkadaşı Hüseyin Akyol  basın açıklamasının ardından sırt çantalarını alıp, Ankara’ya yürüyüşü başlattı.