El Kaide Irak'ta bildiri ve CD dağıttı

El Kaide Irak'ta bildiri ve CD dağıttı
24 Şubat 2013 21:30

EL Kaide’ye bağlı Irak İslam Devleti terör örgütü, Tuzhurmatu kentinde gece sokaklara bırakılan bildiri ve CD’de 24 kişinin öldüğü son saldırının, iki El Kaide üyesinin öldürülmesine misilleme olarak düzenlendiği ifadeleri yer aldı.
 

Kent sakinleri tarafından sabah farkedilen bildiride örgüt Tuzhurmatu’da meydana gelen ve 24 kişinin öldüğü son patlamayı üstlendiğini ve bu baldırının 2 El Kaide militanının öldürülmesine misilleme olarak düzenlendiği belirtildi.

Bildiride ayrıca bundan sonra daha ağır ve güçlü saldırılar gerçekleştireceği tehdidi de yapıldı. 17 Ocak 2013 tarihinde polis güçleri ile çatışan El kaide mensubu 2 terörist öldürülerek etkisiz hale getirilmişti. Kanlı Tuzhurmatu patlaması ise bir Türkmen vatandaşın 23 Ocak tarihinde düzenlenen taziye meclisini hedef almıştı. İntihar saldırısında 24 kişi hayatını kaybetmiş, aralarında Irak Türkmen Cephesi Başkan yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu’nun ve birçok Türkmen yetkilinin de bulunduğu 100’den fazla kişi de yaralanmıştı.


 
Tuzhurmatu’daki Türkmenler 2003 yılından beri saldırılara uğrasa da son bir yıldır çok ağır saldırılara maruz kalmış yüzlerce insan hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı.