El Beşir de dindardı

El Beşir de dindardı
2 Şubat 2012 12:47

ÇGD Başkanı Abakay; “Başbakan, demokrat, çağdaş bir gençlik özlemi içinde olmalı”

ÇGD Başkanı Abakay; “Başbakan, demokrat, çağdaş bir gençlik özlemi içinde olmalı”

 

Çağdaş Gazeteciler Derneği(ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Bugünün dindar gençliği yarının dindar devletidir. Başbakan unutmasın ki, insan haklarının, kadın haklarının, demokrasinin olmadığı çok sayıda gerici Arap rejimlerinin diktatör liderleri ve kadroları dünün ve bugünün dindar gençleridir. Başbakan bu tür özlemlerden vazgeçmeli, demokrat çağdaş bir gençlik özlemi ve çabası içinde olmalıdır” dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği(ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dindar nesil yetiştireceğiz” sözlerine işaret ederek, Başbakan’ın “çok tehlikeli ve çok tartışılacak” bir açıklama yaptığını ifade etti.
Abakay ANKA’ya yaptığı açıklamada, “Başbakan bu açıklamasını ya düzeltmeli ya geri almalıdır. Çünkü ülkeyi yönetenler dindar bir gençlik değil, demokrat bir gençlik hedeflemekle yükümlüdür. ‘Dindar gençlik’ demenin devamı, dindar gazeteci, dindar basın, dindar üniversite, dindar kültür-sanat, dindar yargı, dindar sendika, dindar sivil toplum örgütüdür. Bunun son aşama özlemi de dindar devlettir” dedi. Başbakan’ın bilinçaltındakilerini dışa vurduğunu, yıllardır söyleyemediğini bugün artık söylediğini kaydeden Abakay şöyle devam etti:
“Bugünün dindar gençliği yarının dindar devletidir. Başbakan unutmasın ki, halkını kitlesel katliamdan geçiren, Sudan Devlet Başkanı diktatör El Beşir dindar genç olarak yetişti.
Türkiye’de cinayetleriyle mezar evler inşa eden, uluslararası arenada benzer eylemler koyan Hizbullah kadroları dindar gençlerden oluşmaktadır. Dünyanın çeşitli bölgelerinde özellikle de İslam ülkelerinde binlerce insanın kanına giren El Kaide ve Müslüman Kardeşler dünün ve bugünün dindar gençliğidir. İnsan haklarının, kadın haklarının, demokrasinin olmadığı çok sayıda gerici Arap rejimlerinin diktatör liderleri ve kadroları dünün ve bugünün dindar gençleridir. Unutulmasın ki Saddam da Kaddafi de İslamcı gençliğin parçalarıydı. Başbakan bu tür özlemlerden vazgeçmeli, demokrat çağdaş bir gençlik özlemi ve çabası içinde olmalıdır.”