Ekrem İmamoğlu yol haritasını hazırlıyor!

Ekrem İmamoğlu yol haritasını hazırlıyor!
17 Haziran 2023 09:51

Gazeteci Fikret Bila, Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu’nun üçüncü görüşmede uzlaşmaya vardığını, İmamoğlu’nun bir yol haritası hazırlamaya başladığını yazdı.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde önceki gün yeniden buluşmalarıyla ilgili gelişmeler gündem olmaya devam ediyor. Halk TV yazarı Fikret Bila, “Bu görüşmede bir uzlaşmaya ve sürecin birlikte yürütülmesi kararına varıldığını, İmamoğlu’nun bu konuda bir ‘yol haritası’ belirlemek üzere bir çalışma yapacağını ve çalışma tamamlandıktan sonra yeniden Kılıçdaroğlu’yla bir araya geleceğini söyleyebiliriz” dedi.

 

 

‘DEMOKRATİK KURULTAY ZEMİNİNİ HAZIRLAYACAĞIM’
Fikret Bila yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Çankaya Belediyesi’ne ait Ahlatlıbel tesislerinde yapılan görüşmede Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’na yaptığı önerinin çerçevesini özetle şöyle çizebiliriz:

‘Belediye başkanlığından ayrılmanız, yerel seçim öncesinde İstanbul’u AK Parti’ye bırakmanız yanlış olur. Seçmenden de tepki görürüz. Siz yerel seçimlerde İstanbul için yeniden aday olun. İstanbul’u kazanmamız yerel seçimler için çok önemli. Ben demokratik bir kurultay zemini hazırlayacağım.’

İmamoğlu’nun da, Kılıçdaroğlu’nun önerisi doğrultusunda bir yol haritası belirlemek üzere çalışma yapacağı ve çalışma tamamlandıktan sonra kendisine sunacağı yanıtını verdiğini söyleyebiliriz.

İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’yla görüşmek üzere Ankara’ya gelmeden önce İstanbul ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıdaki yaklaşımı da önem taşıyor. İmamoğlu’nun, bu toplantıda, ‘Ben Genel Başkanımız aleyhine bir hareket içinde bulunmam. Kılıçdaroğlu’na karşı imza toplamak gibi bir girişimde de bulunmam’ şeklinde özetlenebilecek değerlendirmesinin Genel Merkez’de memnuniyetle karşılandığını da kayda geçirelim.”

 

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın