E2 Yatırımcı Vizesi Nedir? Yasal Oturum Nasıl Alınır?

E2 Yatırımcı Vizesi Nedir? Yasal Oturum Nasıl Alınır?
1 Eylül 2021 22:47

E2 yatırımcı vizesi ve Green card Göçmen vizesi ABD’de ailesiyle beraber yaşamak isteyen kişilere yasal oturum izniyle beraber sınırsız çalışma hakkı veren farklı vize çeşitleridir. E2 yatırımcı vizesi ABD’de yatırım yapmak isteyenlere yönelik olarak ilk aşamada 5 yıl olarak verilen, yatırım yapılan işletme faaliyeti devam ettiği sürece 5’er yıl aralıklarla sınırsız olarak uzatılabilen göçmen olmayan vize kategorisinde bir vizedir. ABD’de şirket kurarak, var olan bir işletmeye ortak olarak veya bir işletmeyi devralarak alınabilen E2 yatırımcı vizesini almak için yapılacak yatırım miktarı için kesin bir alt sınır olmamakla beraber, minimum yatırım miktarı için psikolojik alt sınır 100 bin dolar’dır. E2 Yatırımcı vizesi şartları sağlandığında alınması en kolay, vize reddi oranı en düşük vize türüdür. Dikkatli ve titiz bir şekilde hazırlanmış doğru iş planı ve ABD’de yapılacak işin niteliği vizeyi almak için anahtardır. Amerika’da yeni bir hayata başlamanın en kolay, en hızlı, en ekonomik, en risksiz ve en karlı yöntemi olarak, tüm dünyada en çok ilgi gören vize türleri arasında olan E2 vizesini Amerika Rehberi olarak sunduğumuz bayilik sistemine dayalı iş modelimizle alabilirsiniz.

 

 

Green Card ise ABD’de yasal oturum ve çalışma izni veren göçmen vize kategorisinde bir vizedir. Gerekli koşulların sağlanması durumunda kişiye ABD vatandaşlığı hakkı kazandıran greencard’a sahip olmak için farklı yöntemler mevcuttur. Bunlar sırasıyla İşveren sponsorluğu, Amerikan vatandaşı olan bir aile üyesinin sponsorluğu ve Çeşitlilik Göçmen Vizesi Çekilişi kazanma (The Diversity Immigrant Visa Lottery) yöntemleridir. Bu yöntemlere ek olarak daha çok bilim insanları gibi olağanüstü yetenekli kişiler için verilen green card yöntemi de vardır.

 

Amerika Rehberi olarak gerek E2 yatırımcı vizesi gerekse Green card konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler için detaylı içeriklerimizi takipçilerimizle paylaşıyor, bu konularla ilgili sorularınızı yanıtlıyoruz.

Amerika Rehberi’nde ilgili içeriklere vize ve formlar sayfasından ulaşabilirsiniz.