Dünyada 1 Mayıs kutlamaları

Dünyada 1 Mayıs kutlamaları
1 Mayıs 2012 10:40

Dünyanın dört bir yanında emekçiler bugün 1 Mayıs’ı gösterilerle, yürüyüşlerle kutluyor.

Dünyanın dört bir yanında emekçiler bugün 1 Mayıs’ı gösterilerle, yürüyüşlerle kutluyor.

 

 

Kamboçya’dan Malezya’ya, Filipinler’den Rusya’ya şehirlerin meydanlarında toplanan binlerce işçi çalışma koşullarının iyileştirilmesini, asgari ücretlerin yükseltilmesini talep ediyor.

 

 

Bazı ülkelerde 1 Mayıs kutlamaları dev protestolara dönüştü:
 
Rusya’nın başkenti Moskova’da 100 bin kişinin katılımıyla dev bir 1 Mayıs yürüyüşü düzenlendi. “Sovyet tarzı” gösteriye kısa bir süre sonra Devlet Başkanlığı’nı terk edecek Dimitriy Medvedev ve halefi Vladimir Putin de katıldı.
 
Filipinler’in başkenti Manila’da toplanan en az 8 bin kişi, Devlet Başkanı Benigno Aquino’nun maaşlara günlük yaklaşık 5 TL’lik zam yapılması çağrılarını reddetmesini protesto etti. haber ..
 
MALEZYA’DA MAAŞLARA İLK KEZ ZAM YAPILDI
 
Malezya’da yüzlerce kişilik bir grup Başbakan Necib Razak’ın dün açıkladığı asgari ücret zamlarını protesto etti. Asgari ücretin 521 TL civarında olduğu Malezya’da ilk kez maaşlara zam yapıldı.
 
Güney Kore’nin başkenti Seul’de Kore Sendikalar Federasyonu’nun binlerce üyesinin katılımıyla kısa mesafe maratonu düzenlendi.
 
‘OKULA-İŞE GİTMEYİN, PARA HARCAMAYIN’
 
Resmi olarak 1 Mayıs uluslararası işçi gününü kutlamayan ABD’de “Wall Street’i İşgal Et” eylemcileri genel grev çağrısında buldu, Amerikalılardan işe, okula gitmemelerini ve para harcamamalarını istedi. İşçi derneklerine ve sendikalara destek veren “Wall Street’i İşgal Et” eylemcilerinin, kentin çeşitli parklarında toplanıp protesto gösterileri ve yürüyüşleri düzenlemeleri bekleniyor.