Dündar'dan Kavakçı'ya jet yanıt

Dündar'dan Kavakçı'ya jet yanıt
20 Ekim 2012 09:05

Fa­zi­let Par­ti­si­’n­den 18 Ni­san 1999’da türbanlı mil­let­ve­ki­li se­çil­dik­ten son­ra 2 Ma­yıs 1999’da olay­lı ye­min kri­zi­ne ne­den olan Mer­ve Ka­vak­çı, 13 yıl son­ra o ge­ce­yi an­lat­tı. TBMM Dar­be­le­ri Araş­tır­ma Ko­mis­yo­nu­’na bil­gi ve­ren Ka­vak­çı, “O gün ya­şa­nan adı kon­ma­mış dar­be­dir. TSK göl­ge­sin­de­ki DSP güç­le­ri­nin üst­len­di­ği dar­be­” de­di. Din­dar ke­si­min ken­di­sini yal­nız bı­rak­tı­ğı­nı söy­le­yen Ka­vak­çı, gazeteci Uğur Dün­dar hak­kın­da bazı id­di­alar­da bu­lun­du.
Ka­vak­çı, “Da­yım Or­han Gün­ge­n’­in An­ka­ra­’da­ki ofi­si Uğur Dün­dar, ko­ru­ma­sı ve özel ha­re­kat­çı bir üçün­cü ki­şi ta­ra­fın­dan Ak­rep adı ve­ri­len ma­ki­ne­li tü­fek­ler­le ba­sıl­dı. Or­han Gün­gen, Uğur Dün­dar ve eki­bi ara­sın­da­ki te­le­fon gö­rüş­me­si ka­yıt­la­rı­nın in­ce­len­me­si­ni ta­lep edi­yo­ru­m” de­di.
 
Kavakçı’nın iddialarına Uğur Dündar’dan jet yanıt geldi. Dündar, gazetesi Sözcü’de Kavakçı’nın o iddilarını yalanladı.

İddiaların tamamen yalan olduğunu belirten Dün­dar şöy­le de­di:

“Ben ha­ya­tım­da hiç­bir ye­re özel ha­re­kat­çı po­lis­ler­le git­me­dim. Be­ni hiç­bir za­man özel ha­re­kat­çı po­lis­ler ko­ru­ma­dı. Ağır ma­ki­ne­li tü­fek ise ak­la ha­ya­le dur­gun­luk ve­ren bir if­ta­ra. Cid­di­ye alı­na­cak hiç­bir ta­ra­fı yok. Be­nim 1986 yı­lın­dan bu ya­na dev­let ta­ra­fın­dan ve­ril­miş bir tek si­vil ko­ru­ma po­li­sim var. Koruma polislerinin ne tür silah taşıyabileceğini Emniyet Genel Müdürlüğü belirler. Ona ben karışamam. Ha­nı­me­fen­dinin na­sıl bir de­rin ha­yal gü­cü var, bun­la­rı na­sıl uy­du­ru­yor, an­la­mak­ta güç­lük çe­ki­yo­rum. ‘U­ğur Dün­da­r’ın te­le­fon­la­rı, da­yım­la olan te­le­fon gö­rüş­me­le­ri in­ce­len­si­n’ de­miş. Te­le­fon in­ce­le­me­si­ne hiç ge­rek yok. Be­nim yap­tı­ğım ha­ber­ler­le il­gi­li ola­rak ce­va­bı­nı ve­re­me­ye­ce­ğim hiç­bir so­ru yok. O gün­ler­de Mer­ve Ka­vak­çı gün­dem­dey­di, 1 nu­ma­ra­lı ha­ber ko­nu­suy­du. ‘Bel­ki ken­di­si bi­zim prog­ra­mı­mız­da can­lı ya­yı­na çı­kar bir açık­la­ma ya­par, ken­di­si­ni an­lat­ma im­ka­nı bu­lur ve böy­le­ce tek ta­raf­lı ha­ber yap­ma­mış olu­ruz’ dü­şün­ce­siy­le ken­di­si­ne ulaş­ma­ya ça­lış­tık. Olay bu…”
 
Tek amacı şov yapmak

“13 yıl­ ak­lı ne­re­dey­miş? O gün­ler­de ni­çin bun­la­rı söy­le­me­miş. Şim­di şov ya­pı­yor. 13 yıl ön­ce­ki te­le­fon ka­yıt­la­rın­dan bir so­nu­ca va­rı­la­ma­ya­ca­ğı­nı bil­me­si­ne rağ­men, tüm top­lu­mun des­te­ği­ni ve gü­ve­ni­ni al­mış, dü­rüst ya­yın­cı­lı­ğı­ma göl­ge dü­şür­mek ama­cıy­la söy­len­miş gay­ri ah­la­ki ve gü­lü­ne­cek if­ti­ra­dır. İyi ni­ye­ti­mi­zin yıl­lar son­ra bu şe­kil­de çar­pı­tıl­ma­sı akıl­la­ra dur­gun­luk ve­re­cek bir olay­dır…”