DTP kapatıldı Diyarbakır karıştı

DTP kapatıldı Diyarbakır karıştı
11 Aralık 2009 19:48

Karar DTP’lileri sokağa döktü. Hakkari ve Diyarbakır’ın ardından İstanbul’da da protestolar başladı.

DTP’nin kapatılması kararının açıklanmasının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polislerin mesailerine devam edecekleri telsizlerinden iletildi. Olası protesto ve gösterilere karşı DTP teşkilatlarında ve merkezi yerlerde polis ekipleri önlemleri artırdı.

DİYARBAKIR’DA OLAYLAR BÜYÜYOR

Diyarbakır’da Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) kapatılmasına tepki gösteren grup, Türk bayrağı asılı olan bir postane binasının camına taşla saldırdı.

Kent merkezinde DTP’nin kapatılmasını protesto eylemleri sürüyor. Polise taşlar ve havai fişeklerle saldıran kalabalık, tazyikli su ve biber gazı kullanılarak dağıtıldı. Gösteriler sırasında bazı dükkanların ve işyerlerinin camlarını kırdı. Lastik yakararak yolu kapatan ve polisle çatışan göstericilerden bir grup ise, Türk bayrağı asılı olan bir postane binasının camına taşla saldırdı. Binanın camları kırıldı.

İLÇELERDE PROTESTO GÖSTERİLERİ

DTP’nin kapatılmasını protesto etmek amacıyla Bağlar, Silvan ve Bismil ilçelerinde toplanan gruplar, uyarılara rağmen dağılmayarak polise taş, havai fişek attı. Polis gruplara tazyikli su ve biber gazı sıkarak müdahalede bulundu. Gruplar ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Çıkan olaylarda bazı kişiler gözaltına alındı.

İSTANBUL- “ÇELİK YELEK GİYİN YANLIZ DOLAŞMAYIN”

Anayasa Mahkemesi’nin DTP’nin kapatılması yönünde verdiği kararın ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli ekipler, telsizlerden yapılan anonslarla uyarıldı. Haber merkezi tarafınan yapılan anonslarda ilçe emniyet müdürlükleri ve emniyet müdürlüklerine bağlı polis ekiplerinin özellikle resmi kurumların olduğu mahallelerde önlem alınması istendi. Ayrıca ekiplere, başta AK Parti ve MHP olmak üzere siyasi partilerin temsilciliklerine yönelik olası bir saldırıya karşı da dikkatli olunması söylendi. Kritik bölgelerde görev yapan ekiplerin çelik yelek giymeleri, tek başlarına dolaşmamaları, yanlarında en az bir memurun daha olması gerektiği konusunda uyarıldı.

DİYARBAKIR’DA POLİSE TAŞ

Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması kararının açıklanması sonrasında Diyarbakır’da olaylar çıktı. DTP’nin Diyarbakır il binası önüne gelen yaklaşık 200 kişilik grup, burada polise taşlı saldırıda bulundu. Polis, göstericileri dağıtmak için gaz bombası kulllandı. Olaylar devam ediyor.

HAKKARİ

Hakkari’de bazı göstericiler, Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) kapatılması kararını protesto etmek amacıyla izinsiz gösteri yaptı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın DTP’nin kapatıldığını açıklamasının ardından akşam saatlerinde Yeni Mahalle ve Keklikpınar mahallesinde bir araya gelen göstericiler, yollara barikat kurarak ateş yaktı.

Polis, izinsiz gösteri yaparak DTP’nin kapatılmasını protesto eden gruplara gaz bombaları ile müdahale etti.

Göstericiler ise, polise taş ve molotofkokteyli ile saldırdı.

İSTANBUL’DA PROTESTOLAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri, kararın açıklanmasının ardından Beyoğlu’ndaki İstanbul İl Başkanlığı önünde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Kararın ardından Taksim’deki ara sokaklarda toplanan ve pankartlar açan bir grup, İl Başkanlığı binası önüne gelerek slogan atmaya başladı.

Bu arada, Tarlabaşı’ndan da küçük grupların Taksim’e doğru çıktıkları öğrenildi.

Öte yandan, İstanbul’un birçok ilçesinde, çıkabilecek olaylara karşı polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldıkları belirtildi.