DSP Özeleştiri Yapıyor

DSP Özeleştiri Yapıyor
8 Ekim 2011 14:06

DSP Genel Başkan Yardımcısı Erol Tuncer, parti olarak özeleştiri kampanyası başlattıklarını, seçim sonuçlarını toplantı yaparak tartışacaklarını ve bundan sonraki seçimler için gereken önlemleri alacaklarını söyledi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Erol Tuncer, parti olarak özeleştiri kampanyası başlattıklarını, seçim sonuçlarını toplantı yaparak tartışacaklarını ve bundan sonraki seçimler için gereken önlemleri alacaklarını söyledi.

 

DSP Denizli İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Erol Tuncer, toplantılar sonucu illerde ortaya çıkacak sonuçları Ankara’da bir sistematik şeklinde elden geçirerek nihai raporu hazırlayacaklarını ve Parti Meclisi’ne sunacaklarını söyledi. Seçim sonuçlarını tartışmak, örgütlerle seçimlerin kayıp nedenleri ve bundan sonraki seçimlere yönelik gereken önlemlerle ilgili önerileri ders olarak çalışacaklarını belirten Tuncer, “Bütün illerde bu toplantıları yapıyoruz. Sunacağımız rapor partimizin bundan sonraki seçimlere yönelik bir yol haritasını oluşturacak” dedi.

 

Hükümetin yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Tuncer, “Biz DSP olarak yeni anayasada bulunması gerektiğine inandığımız hükümleri seçim çalışmalarında açıklamıştık. Bizim de çalışmalarımız devam ediyor. Sırası geldiğinde uzlaşma komisyonuna görüşlerimizi ileteceğiz. Biz de anayasa sürecinin içinde yer alacağız” diye konuştu.

 

TERÖRE MÜCADEEDE 2 PARAMETRE

 

Türkiye’nin terör konusunda ciddi adımlar atmak zorunda olduğunu, bu konuda hükümete önemli görev düştüğünü belirten Tuncer, “Hükümet bu konudaki politikaları devlet politikası haline getirmeli ve biz muhalefet partileri de hükümet politikasının oluşturulmasına katkıda bulunabilmeliyiz. Bu belanın altından hükümetler tek başına kalkamamıştır. Türkiye’nin terörsüz geçirdiği tek dönem Bülent Ecevit dönemidir. Daha sonra gelen AKP, sağlanmış olan terörsüz dönem bugünkü haline gelmiştir” dedi.

 

Terörle mücadelede iki ana parametreleri olduğunu anlatan Tuncer, şunları söyledi:

 

“Bunlardan birincisi demokrasidir. Terörle mücadelede demokrasi esaslarından vazgeçmememiz gerekiyor. Başarının yolu budur. Demokrasi hepimize gereklidir. Demokrasi o bölgede yaşayan insanlarımıza da gereklidir. İkinci parametre ise üniter devlettir. Çözüm yolları aranırken dışına çıkamayacağımız iki parametre budur. Feda edemeyeceğimiz şey demokrasimiz ve üniter devletimizdir. Biz DSP olarak üniter devletimizi feda ettirmeyiz ve her zaman da koruruz.

 

DHA