Diyarbakır​'da hasta yakınları doktorlara ve çalışanlar​a saldırdı

Diyarbakır​'da hasta yakınları doktorlara ve çalışanlar​a saldırdı
21 Ocak 2013 16:31

Türkiye’de TIP doktoru olmak zor…

 

 

 

Hem okulu kazanmak için lisede kafa patlatırlar, yetmez minumum 6 sene fakültede ders çalışırlar.
O da yetmez TUS sınavı ile uğraşırlar!

Zorunlu görev için Van, Diyarbakır, Şırnak demeden yola koyulurlar..
Bakan kızları torpil ile bir tıp fakültesinden, hop ötekine giderler..

Yılmazlar beyaz önlüklü melekler.. Ama bir de kurtarmaya çalıştıkları hastalarının yakınları tarafından böyle linç edilmeye çalışılırlar:

 

 

 

 

Olay, dün saat 20.00 sıralarında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde meydana geldi. Hematoloji Bölümü Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi gören 82 yaşındaki Kazım U.’nun yakınları gelip onu ziyaret etmek istedi. Görevliler, ziyaret saati olmadığını ayrıca yoğun bakım servisine giremeyeceklerini söyledi. Sinirlenen hasta yakınları Osman U., Kemal A., Sibel S., ve Berfin A., serviste görevli hemşireler Rabia Önal, Güley Ateş sağlık memuru Emrullah Sevim ve personel Veysi İlhan ile tartışmaya başladı.

 

 

 

İŞTE SALDIRI ANININ GÖRÜNTÜLERİ…

 

Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, hasta yakınları hastane çalışanlarını dövdü. Bu sırada bir hasta yakını, astım hastası olan hemşire Rabia Önal’ı saçlarından tutup sürekledi. Kanlar içinde kalan Önal, beyin cerrahi servisinde tedavi altına alındı. Hasta yakınlarının dövdüğü diğer hastane çalışanları da Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde darp raporu alıp evlerine gönderildi.

 

 

Hasta yakınlarının saldırısında saçların tutulup yerlerde sürüklenen hemşire Önal, olayın şokunu henüz üzerinden atamazken, tedavisine Beyin Cerrahi Kliniği’nde devam ediliyor.