Diyaliz hastası genç kız, diyaliz hemşiresi olacak

Diyaliz hastası genç kız, diyaliz hemşiresi olacak
16 Kasım 2012 10:31

ANTALYA’da diyaliz hastası 17 yaşındaki Cerenay Sarıhan, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Diyaliz Bölümü’nü kazandı.
Altı yıl önce yakalandığı kronik böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girmeye başladığı sırada kendine söz verdiğini belirten Sarıhan, “Diyalize girdiğim günlerde hep Allah’a dua ediyordum. Ben de bir gün okuyup diyaliz hemşiresi olacağım diyordum. Yılmadım, çalıştım ve kazandım” dedi.


 
Antalya’da oturan Cerenay Sarıhan, 11 yaşından beri kronik böbrek yetmezliği ile mücadele ediyor. Sarıhan’ın tek isteği diyaliz hemşiresi olmaktı. Toros Meslek Lisesi’ni bitiren Cerenay Sarıhan, geçen dönem üniversite sınavlarına girerek, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Diyaliz Bölümü’ne girmeye hak kazandı.


 
İlköğretim ve lise öğrenciliği dönemini, böbrek hastası olarak diyaliz merkezlerinde geçiren Sarıhan, tüm zorlukları yenerek hedefine bir adım daha yaklaştığını, diyalizden kurtulmada kendisi için tek yolun kadavradan nakil olduğunu söyledi. Cerenay Sarıhan şöyle konuştu:
 
“Sağlık Bakanlığı Organ Bekleme Sırası’na 4 yıl önce kaydoldum. Sıramı bekliyorum. Annem kan uyumsuz da olsa böbreğini vermek istiyor. Fakat üniversite hastanesinde kan uyumsuz böbrek nakli yapılmıyor. Özel merkezlere de yaşım 18’den küçük olduğu için nakil için gidemiyoruz. Seçtiğim meslek ve hastalığımın aynı olması benim için şans, belki de ömür boyu diyalize girmek mecburiyetinde kalacağım, diyalize giren hastalarla özel durumum nedeniyle aramızda bir bağ olacak.”