Diş Hekimi Koltukları Hakkında Merak Ettikleriniz

Diş Hekimi Koltukları Hakkında Merak Ettikleriniz
31 Ağustos 2020 10:19

Günümüzde, teknolojinin gelişmesi ile birlikte diş ünitleri ya da bir başka deyişle dental ünitler, hem diş hekimlerinin işlerini kolaylaştırıyor hem de hastaların da konforlu bir biçimde tedavi olmasına yardımcı oluyor.

 

 

Diş ünitleri, kompresör, kreşuar, reflektör, hasta ve hekim koltuğu gibi birçok üniteden oluştuğu için dental ünit adını alır. Modern diş ünitleri tüm aksesuar ve üniteleri ile birlikte, uzun süreli tedavilerde bile diş hekimlerinin yorulmadan mesleklerini icra etmesine, hastaların da herhangi bir sıkıntı yaşamadan tedavi olmasına olanak sağlar.

Gelin, dental ünit parçalarını yakından tanıyalım:

Fotöy (Hasta Koltuğu): Hastanın oturduğu koltuğa fotöy adı verilir.

Reflektör: Diş hekimlerinin tedavi etmek için ihtiyaç duyduğu ışığı temin eder.

Kreşuar: Tedavi esnasında hastanın ağzında biriken atıkların dışarı atılması için tasarlanmış, lavabo benzeri bir parçadır.

Bardak Doldurucu: Kreşuarın hemen yanında bulunan bardak doldurucu hastanın ağzını çalkalamak için ihtiyacı olan suyu temin eden, sebil tarzı bir cihazdır.

Tablet: Diş hekimlerinin tedavi esnasında ihtiyaç duyduğu dental cihaz ve malzemeleri koyduğu alandır.

Dental el aletleri: Piasemen, angludruva, mikromotor gibi dişin sert dokularını kesmek için yüksek kuvvette dönen cihazlardır.

Aspiratör: Hastanın sürekli kreşuar kullanmasını engellemek maksadıyla kullanılan cihazdır. Küçük bir elektrik süpürgesi gibi ağızdaki sıvıları dışarı atar.

Kompresör: Hava ile çalışan sistemlere gerekli basınçlı havayı sağlar.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, diş ünitleri için de Dünya’nın Bir Numaralı markalarını beğeninize sunar. Özellikle Ritter, Morita ve Apple markalı dental ünitler her türlü ihtiyacınızı garantili ve uygun bir şekilde çözer.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; [email protected] adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

 

Diş Üniti 2