Devletin tüm imkânları AKP için seferber edildi

Devletin tüm imkânları AKP için seferber edildi
1 Mayıs 2023 09:16

 Bakanlıkları seçim ofisi, makam araçlarını seçim aracı gibi kullanan milletvekili adayları bakanların seçim çalışmaları da bakanlıkların internet sitelerinden paylaşılıyor.

 

 

Türkiye, 14 Mayıs seçimlerine iktidarın nefret dili ve ayrıştırıcı söylemlerinin gölgesinde ilerliyor. Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre tüm tepkilere karşın mevcut görevlerinden istifa etmeden milletvekili adayı olan bakanlar, bakanlıklarını adeta seçim ofisi gibi kullanıyor. İstifa taleplerine kulak tıkayan Saray kabinesindeki bakanların büyük bölümü, bakanlık kaynaklarını da seçim çalışmaları için seferber ediyor. Bakanlıkların internet siteleri de bakanların milletvekilliği çalışmalarına yönelik duyurulardan geçilmiyor.

Muhalefetin, “Halkın parasıyla şov yapılıyor” eleştirilerine neden olan bakanların seçim çalışmalarında adeta tüm kurallar yerle bir ediliyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kendisi gibi AKP’nin milletvekili adayı olan isimlerle bakanlık binasında toplantı yaparken Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, bakanlığa tahsis edilen TOGG ile seçim bölgesinde dolaşıyor. Bakanlık görevi ile milletvekilliği adaylıklarını birbirine karıştıran kabinedeki isimler Bozdağ ve Nebati ile de sınırlı kalmıyor. AKP Ordu Milletvekili Adayı gösterilen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de Ordu’daki toplantılarına eğitim emekçilerinin katılması zorunlu tutuluyor.

 

 

SEÇİM ÇALIŞMASI

 

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da “Bakan” sıfatıyla kullandıkları sosyal medya hesaplarından seçim çalışmalarını paylaşıyor. Neredeyse tüm bakanlıkların sitesinde milletvekili adayı bakanların seçim çalışmalarına yönelik haberler paylaşılırken İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesi, “AKP’nin internet sitesi gibi” yorumlarına neden oluyor. Bakanlıkların internet sitelerinden paylaşılan seçim haberlerinin bazıları, şu ifadeleri içeriyor:

•Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, “Allah nasip edecek, desteğinizle 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan kazanacak, Allah’ın izniyle bu millet Kemal’e bay bay diyecek.

•14 Mayıs seçimleri güçlü yarınlara açılacak kapının anahtarı olacak… İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Sarıyer İstinye’de, esnafımız hemşerilerimizle…

•Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı tarafından Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısına katıldı.

 

 

SOYLU’DAN MESAJ

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öte yandan, seçim çalışmaları kapsamında katılacağı televizyon programlarını SMS ile yurttaşlara bildiriyor. Mesajların sonunda, “AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı” unvanını kullanan Soylu, ekranlarda ise “İçişleri Bakanı” olarak konuşuyor.

Bakanların kamu kaynaklarıyla seçim çalışmaları yürütmesini eleştiren CHP Milletvekili Murat Bakan, tepkisini şu sözlerle dile getiriyor:

“Tüm propagandalarını kamunun parasıyla yürütüyorlar. Parti devletinin gereği olarak görüyor, onlara göre bu çok normal. Erdoğan parti genel başkanı oluyor partisinin il, ilçe başkanını belirliyor milletvekillerini belirliyor ardından Cumhurbaşkanı oluyor vali atıyor, emniyet müdürü atıyor. Olağan onlar için. Biz itiraz ediyoruz. Bir siyasi parti iktidarını korumak için tüm yurttaşların parasını kendine akıtamaz. Her yurttaş buna itiraz etmeli, bunu olağanlaştıramayız. Bunu eleştirenleri eleştiriyorlar bir de ‘Bunu söylesen ne olur ki’ diye. Kanıksamak olur mu? Olmaz. ”