Devlet Bahçeli'den Başbakan'a cevap: 'Milliyetçi olsun da nasıl olursa olsun'

Devlet Bahçeli'den Başbakan'a cevap: 'Milliyetçi olsun da nasıl olursa olsun'
13 Aralık 2012 13:35

MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz lafta milliyetçi değiliz, fiili milliyetçiyiz” sözlerine, “Milliyetçi olsun da nasıl olursa olsun” diye yanıt verdi.

 

 

MHP lideri Devlet Bahçeli, Geleneksel Kahvaltılı Sohbet Toplantısı’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Soruları yanıtlayan Bahçeli, MHP Milletvekili Engin Alan’ın da tutuklu olduğu ve savcılık mütalaası aşamasına gelen Ergenekon davasıyla ilgili olarak, dava sürecinin ‘ismini’ yadırgadıklarını, 4 yıl 1 ay 23 gün süren yargılamayla ilgili olarak, “Bu mahkemenin adil yapılıp yapılmadığı konusu, delillerin ne kadar gerçekçi olduğu kamuoyunun cevabını beklediği konulardır” dedi ve savcıların mütalaasında bunun açıklık kazanacağını belirtti. Bahçeli, mahkemenin bu konuda kamuoyunu doyuracak bir karar vermesini beklediklerini kaydetti.

 

 

 

“MİLLİYETÇİ OLSUN DA …”

 

Başka bir soru üzerine, AKP’nin söyleminin milliyetçiliğe kaydığı değerlendirmeleri hakkında konuşan Bahçeli, MHP seçmenin buna kanmayacağını belirtti ve “Lafta değil fiili milliyetçiyiz, diyor. Milliyetçi olsun da nasıl olursa olsun” dedi. BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması konusunda da dokunulmazlıkların Türkiye’yi bölünmeye götürecek yanlışlıkların bir aracı olarak kullanılmaması gerektiğini ifade etti. “Kürsü masumiyeti kalmak kaydıyla gerekli çalışmalar yargı aracılığıyla yapılıp Meclis’e geldiği takdirde dokunulmazlık kaldırılmalıdır” diyen Bahçeli, Başkanlık sistemi konusunda ise Başbakan Erdoğan’ın ne yapmak istediğini anlatamadığını ve anlayamadığını kaydetti. Bahçeli, AKP’nin önerilerinin komisyonda tartışılması gerektiğini ifade ederek, “Geçmişten bugüne uygulanan, aksayan yönleri de bilinen parlamenter sistemin devamında yarar görüyoruz” ifadelerini kullandı. AKP’nin başkanlık sistemi için küçük bir anayasa paketini TBMM gündemine getirmesi ihtimali için de konuşan Bahçeli, “Komisyon doğru dürüst çalışmalıdır. Bunun dışında bir değişiklik oyununa MHP destek sağlamaz” dedi.

 

“ATALAY, BAŞBAKAN’I ALDATMAKTAN VAZGEÇSİN”

Bahçeli zaman zaman AKP’ye destek verdikleri durumların hatırlatılması ve “iktidarın gizli ortağı” eleştirilerinin anımsatılması üzerine de bunların haksı eleştiriler olduğunu, iktidarı yıpratmak için ülkenin birliğini zedeleyecek hareketler yapmanın doğru olmadığını, kendilerinin iktidarı yanlış olduğu noktada uyaracağını, doğru olduğu noktada destekleyebileceğini belirtti. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın yeni bir açılımın sinyalini verdiğinin belirtilmesi üzerine Bahçeli, açılım süreciyle ilgili olarak Atalay’ın Başbakan Erdoğan’ı aldatmaktan vazgeçmesi gerektiğini, bundan sonraki açılımın bağımsız Kürdistan kurulmasıyla ilgili olabileceğini bunun da kabulünün mümkün olmadığını belirtti.