Devlet Bahçeli'nin Silivri ziyareti

Devlet Bahçeli'nin Silivri ziyareti
14 Ocak 2013 12:52

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve MHP Milletvekili Engin Alan’ı ziyaret için saat 12.40’ta Silivri Cezaevi’ne geldi.

 

 

 

 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve MHP Milletvekili Engin Alan’ı ziyaret etti. Ziyaret yaklaşık 2 saat sürdü.

 

 

 

 

Devlet Bahçeli, ziyareti sonrası Silivri Cezaevi önünde yaptığı açıklamada, “Bugün, İmralı canisiyle müzakere edilip, Türk devletinin itibarı ayaklar altına alınırken, bizzat terörle mücadele edenlerin terörist olarak suçlanması milletimizin tasvip etmediği bir gerilemedir” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bahçeli, şunları söyledi:

 

 

 

 

“Geçtiğimiz haftaki Meclis grup toplantımızda, Silivri’ye giderek 26. genelkurmay başkanımızı ziyaret edeceğimi açıklamıştım. Bu sözümü, partimiz başkanlık divanı üyesi arkadaşlarımla birlikte yerine getirmenin gönül huzurunu yaşıyorum. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Sayın İlker Başbuğ ile bugün tutuklu bulunduğu Silivri cezaevinde görüştük. Bilindiği üzere, Sayın Başbuğ hakkında, genelkurmay tarafından kurulduğu öne sürülen internet sitelerine ilişkin ‘İnternet Andıcı Davası’ kapsamında 2 Ocak 2012 tarihinde soruşturma açılmıştır. Arkasından da 6 Ocak 2012 tarihinde ‘silahlı terör örgütü yöneticiliği ve hükümeti ortadan kaldırma’ suçlamasıyla tutuklanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en yüksek mevkiinde iki yıl görev yapan değerli bir komutanımız, ne yazık ki terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla bugün demir parmaklıklar arkasındadır. Bu haksız, mesnetsiz ve insafsız iddianın adalet duygusunu rencide ettiği ve zedelediği tümüyle ortadadır. Terörle mücadelede üstün bir vazife şuuru gösteren, Türk milletinin varlığını bulunduğu komuta kademelerinde gururla sahiplenen bir değerli şahsiyetin bugün karşı karşıya kaldığı muamele esef ve üzüntü vericidir.”