Deprem bahanesiyle Diyanet’e kıyak okul

Deprem bahanesiyle Diyanet’e kıyak okul
28 Ocak 2015 09:34

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ilk turizm okulu Ankara Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin Diyanet’e devredilmesini istedi. Gerekçe depreme dayanıksız olması.

 

 

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 1961’de Otelcilik Okulu adıyla açılan Beşevler’deki Ankara Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ni Diyanet İşleri Başkanlığı’na devretmek üzere harekete geçti. Okulun depreme dayanıksız olduğunu gerekçe gösteren Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü söz konusu okul hakkında inceleme başlattı. Müdürlük, inceleme konusu olarak mevcut binanın eski olduğunu, depreme dayanıklı olmadığını, metro durağı nedeniyle olası yer hareketinde binanın zarar göreceğini ve can kaybının kaçınılmaz olacağını kaydetti. Okulun kapatılması ve öğrencilerinin yakında bulunan Çankaya İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ne taşınması inceleme konusu arasında yer aldı.

 

 

MÜDÜRDEN TAŞINMAYA İTİRAZ

 
Okul müdürü Ali Altuntaş, okula inceleme için gelen müfettişlere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne deprem testi için yazılar yazdığını, ancak yeterli donanıma sahip olunmadığı gerekçesiyle kendisine bu testlerin yapılamayacağının bildirildiğini belirtti. Altuntaş, aynı zamanda kurumsal kimliği ve temsil ettiği değerler nedeniyle okulun başka bir okulun himayesine taşınmasını doğru bulmadığını müfettişlere ifade etti.

 

 

BAKANLIK KARAR VERECEK

 
İncelemelerin ardından oluşturulan rapora, müfettiş Hüseyin Kocaman, müfettiş Mehmet Öztürk ve Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt tarafından okulun taşınmasına onay imzası atıldı. Raporun ardından Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, Vali Yardımcısı Kemal Karadağ imzasıyla Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı’na yazılan yazıda okulun Başbakanlığa bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmesine engel olmadığı, bu konuda takdirin Bakanlık’ta olduğu ifade edildi. Okul için Bakanlık’tan gelecek karar bekleniyor.

 

 

‘Güçlendirilsin ve okul olarak kalsın istiyoruz’

 

 

Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan, “Söz konusu alan Ankara ve Gazi Üniversiteleri’nin kesişim noktası olan değerli bir alan. Yeni yapılan Saray’a da yakın durumda. Ankara 6. İdare Mahkemesi’nin AOÇ’de yaptırılacak caminin yürütmesini ‘planlama ve şehircilik ilkelerine aykırı’ gerekçesiyle durdurmasının ardından buraya bir cami yapılması gündeme gelebilir” ifadelerini kullandı. Bozdoğan, “Biz yıllardır değerli öğrenciler yetiştiren bu okulumuzun devredilmesi yerine depreme karşı güçlendirilerek eğitime devam etmesini talep ediyoruz. Bunun için her türlü girişimde ve mücadelede olacağız” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Birgün / Serbay Mansuroğlu