Denktaş Bir Dava Demek

Denktaş Bir Dava Demek
14 Ocak 2012 11:57

Trabzon Kalkınma Derneği Genel Başkanı İlyas Güven Eroğlu , KKTC Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefatı üzerine bir taziye mesajı yayınladı.

Trabzon Kalkınma Derneği Genel Başkanı İlyas Güven Eroğlu  , KKTC Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefatı üzerine bir taziye mesajı yayınladı.

 

Eroğlu , mesajında ‘ Kıbrıs davamızın yılmaz savunucusu ve önderi Rauf Denktaş’ı her zaman kalplerde yaşatacağız. Denktaş sadece bir politikacı değil aynı zamanda bir dava lideriydi. Eğer bugün Kıbrıs’ta bağımsız bir Türk Devleti varsa bu Merhum Rauf Denktaş sayesindedir.Denktaş, hiçbir zaman yeri doldurulamayacak bir insan olacak. Cumhurbaşkanlığı’nı bıraktıktan sonra bile Kıbrıs Davası’nı Türkiye’nin ve Kıbrıs’ın her yerini dolaşarak insanlara anlatması hepimize örnek olması gereken bir davranıştır. Denktaş hepimize dava insanı olmakla , gündelik politikacı olmak arasındaki büyük farkı göstererek hepimize örnek olmuştur.Denktaş demek bir isim demek değildir, bir dava demektir. 1974 Kıbrıs barış Harekatı sırasında merhum Ecevit’le yaptıkları vatan savunmasının daima bekçisi olacağız. Başta merhum Denktaş’ın ailesi olmak üzere tüm Türk Milleti’nin başı sağ olsun.’ Dedi.