Denizden kamyon dolusu çöp çıktı

Denizden kamyon dolusu çöp çıktı
1 Ekim 2012 11:37

ANTALYA’nın Kaş İlçesi’nde Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), Kaş Sualtı Derneği (KASAD) ve Kaş Belediyesi’nin işbirliğiyle Kaş Liman ağzında sualtı temizliği yapıldı.

Etkinliğe Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Sahil Güvenlik Komutanı Teğmen Barış Borucu, TURMEPA Kaş Temsilcisi Taner Börekçi, KASAD Yönetim Kurulu üyeleri Murat Draman, Belma Namlı, Arzu Soylu, Ümit Yüksel, dalgıçlar katıldı.

Teknelerle Kaş Balıkçı Limanı’ndan yola çıkan dalgıçlar, temizlik yapılacak liman ağzına geldi. Kaymakam Selami Kapankaya, sualtı temizliği için ilk dalışı yaptı. Arkasından tüm dalgıçlar, suya daldı. Kaymakam Kapankaya ve dalgıçlar, sualtından otomobil lastiği, plastik şamandıra, plastik şişe, meşrubat şişesi çıkardı. Çıkarılan atıklar, teknelere yüklenerek limana getirildi. Vatandaşların görmesi için burada sergilenen atıklar, temizlik görevlileri tarafından çöp depolama alanına götürüldü.

TURMEPA Temsilcisi Taner Börekçi, katkılarından dolayı Kaymakam Kapankaya’ya plaket verdi. Kaymakam Kapankaya ise Börekçi’ye kitap hediye etti. Kaş’ın turizmde bir marka olduğunu belirten Kaymakam Kapankaya, “Kaş, alternatif turizmin Türkiye’deki en önemli merkezlerinden biri. Kaş’ta turizmin ana motoru dalış. Mavi bayraklı plajlarımızı, sualtı zenginliğini korumak ve gelecek kuşaklara taşımak ancak temiz kullanmak ve korumakla mümkün” dedi.