Deniz Zeyrek: CHP’nin aday belirleme yöntemi işi iyice içinden çıkılmaz hale getirdi

Deniz Zeyrek: CHP’nin aday belirleme yöntemi işi iyice içinden çıkılmaz hale getirdi
1 Şubat 2019 13:20

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’de yaşananların “parti içi demokrasi” olduğunu söylemiş.

 

 

Deniz Zeyrek / Sözcü

 

 

Tamamı kendisi tarafından belirlenen MYK üyelerinin belirlediği tek bir adayın PM’de oylatılması mı demokrasi? Başka bir aday getirildiğinde PM’de daha yüksek oy almayacağı ne malum?

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “Maltepe, Bakırköy, Ataşehir belediye başkanları yeniden aday yapılıyor da Kadıköy neden yapılmıyor” diye özetleyebileceğimiz bir eleştiri ile istifa etmişti.

Kadıköy’ün mevcut başkanı devam etsin diye yapmamıştı bu çıkışı. Amacı İstanbul teşkilatının en üst yöneticisi olarak Maltepe, Bakırköy ve Ataşehir başkanlarının yeniden aday yapılmasını engellemekti.

“Parti içi demokrasi” ve “özgür tartışma”, Kılıçdaroğlu ve yönetim ekibinin, Kaftancıoğlu’nun o sorusuna, sadece Kaftancıoğlu’nu değil, bütün CHP tabanını aydınlatacak bir cevap vermesini gerektirirdi.

Aranızda Kılıçdaroğlu’nun mevcut başkanların devam edip etmemesi konusunda somut, net, şeffaf gerekçeler ortaya koyduğunu duyan var mı?

Mesela “yolsuzluk yaptı devam etmemeli” gibi.

Mesela “şu yaratıcı projeleriyle sosyal demokrat belediyeciliğe çağ atlattı, devam etmeli” gibi.

Mesela, “Bakırköy şunu yaptı da Avcılar ve Karşıyaka yap(a)madı” gibi

Memnuniyet anketlerinde en geride çıkıp da yeniden aday gösterilen belediye başkanları demokrasi ile nasıl izah ediliyor çok merak ediyorum?
“Özgür tartışma”dan çıkan propaganda malzemeleri

Kılıçdaroğlu’na göre partide kaos yok özgür tartışma var.

Mesela İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun rest kokan istifasını bir süre sonra geri alması, TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay’ın o istifayı “şımarıklık” diye nitelemesi, Kaftancıoğlu’nun görevde kalamayacağını söylemesi nasıl bir özgür tartışma?

Ulu önder Atatürk’ün kurduğu partide, en büyük kentin teşkilat başkanının istifa edip 10 saat sonra “vazgeçtim” demesi nasıl bir özgürlük?

 

Yazının devamı için:

 

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/deniz-zeyrek/soyeri-kim-yipratti-odabasini-kim-yipratiyor-3350519/