Danimarkal​ı Denizkızı 14 Şubat'a artık erkeğiyle girecek

Danimarkal​ı Denizkızı 14 Şubat'a artık erkeğiyle girecek
9 Şubat 2013 00:06

Danimarka’nın simgesi Deniz Kızı heykeline erkek arkadaş bulundu. Danimarka’yı tüm dünyaya tanıtan ve ülkeye çok sayıda turist çeken Deniz Kızı heykeline, rakip olarak, Helsingör şehrinde Deniz Erkeği heykeli dikildi.

 

 

 

Kopenhag limanındaki Deniz Kızı heykeli suyun içinde büyükçe bir taşın üzerinde otururken, Helsingör şehrindeki Deniz Erkeği heykeli ise, karada, limanın girişine dikildi.

 

 

 

 

Helsingör şehri Sosyal Demokrat Partili Belediye Meclisi Üyesi Fuat Yalan, Kopenhag’daki Deniz Kızı heykelinin, ülkeye her yıl milyonlarca turist çektiğini belirterek ‘Biz de Helsingör belediyesi olarak bir Deniz Erkeği heykeli diktik. Amacımız Deniz Kızı’na bir erkek arkadaş bulmak ve aynı zamanda turistlerin dikkatini çekmekti. Bunda başarılı olduğumuzu sanıyorum’ dedi.

 

 

 

 

Elmgreen & Dragset adlı ünlü Danimarkalı sanatçıları tarafından yapılan Gümüş heykelin aslında gerçek bir sanat eseri olduğunu belirten Fuat Yalan, heykelin yeni kültür binası önünde olması, Hamletin şatosu Kronborg’un yanında bulunmasının sanat severler için vazgeçilmez bir atraksiyon olduğunu söyledi.