Deniz Baykal: Haklı çıktım, konuşmaya devam edeceğim!

Deniz Baykal: Haklı çıktım, konuşmaya devam edeceğim!
25 Şubat 2016 17:39

CHP’nin bir süredir gelenekselleştirdiği kapalı grup toplantılarının sonuncusu dün Grup Başkanvekili Levent Gök başkanlığında gerçekleştirildi.

 

 

Toplantıda izmir Milletvekili Zekeriya Temizel, İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Ardahan Milletvekili Oztürk Yılmaz birer sunum yaparken, bir süredir parti içi tartışmanın odağı haline gelen Deniz Baykal da söz aldı.

 
Edinilen bilgilere göre, İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın “Daha önce yaptığınız açıklamalar kamuoyunda çok konuşuluyor” demesi üzerine kürsüye çıkan Baykal, dış politikada yaşanan sürecin kendisini haldi çıkardığını belirterek “Ben yıllarını siyasete, CHP’nin ve sosyal demokrasinin güçlenmesine vernmiş bir kişi olarak üretmeye, konuşmaya devam edeceğim. Irak konusunda yalnız kalma pahasına geçmişte de Türkiye’nin çıkarlarını savundum. Halep’in mevcut yapısının korunmasına vurgu yaptım, mezhep eksenli hat oluşturulmasına karşı çıktım” dedi.

 
Rusya sıkıştırıyor Dış politika konusunda bir sunum yapan Öztürk Yılmaz ise, Suriye politikası hakkında “Açık söylemek gerekirse, biz Suriye’de kaybettik. Rusya bugün hem Türkiye’yi zor durumda bırakacak bir Kürt siyaseti, hem de Türkiye-ABD ilişkilerini bozacak bir siyaset izliyor. Şu andaki haliyle geleneksel politikamıza dönmemiz de çok zor” diye konuştu.

 
Bütçe kaçırılıyor TBMM’de yarın başlaması planlanın bütçe maratonu ile ilgili sunum yapan Zekeriya Temizel ise “Bütçe Meclis’ten kaçırüıyor. Bütçede Her şey var, rakamlar yok. Her bakanlığın özel harcaması var ve bu kabul edilebilir değil” dedi. Temizel, Genel Kurul’da sürelerin de zorlanmasıyla yerindelik denetimi yapılmasının önemine işaret etti.