Demirören, TFF'nin yeni yol haritasını açıkladı

Demirören, TFF'nin yeni yol haritasını açıkladı
1 Nisan 2012 13:05

Aylar süren tartışmaların ardından Türk futbolunu şike davası kaosundan çıkaracak strateji belli oldu.

Yıldırım Demirören yönetimindeki federasyon, kendi içindeki uzun değerlendirmelerin ardından yol haritasını hazırladı.

Türk futbolunu tüm hatlarıyla masaya yatıran Federasyon Yönetim Kurulu UEFA ile müzakerelere başladı.

 

3 büyüklerden başlanarak bütün futbol kulüpleriyle de temasa geçti.

 

Demirören, Nihat Özdemir ve Ali Koç ile de görüşerek minimum hasarla krizden çıkış formülasyonunu tartışmaya açtı.

İşte TFF’nin yol haritası:

- Önce kriz yönetimiyle şike kaosu ortadan kaldırılacak. Demirören yönetimi bu konuyu büyük sorunun ancak yüzde 20’si olarak görüyor ve geçici bir belirsizlik diye değerlendiriyor. Hiçbir kulübün küme düşmeyeceği bir reçete üzerine çalışılıyor. Etik Kurul, ‘Süper Final’ süreci başlamadan önce, yani 15 Nisan’a kadar karar verecek. Kurul, hem dosyaları inceleyecek hem de ‘sahaya’ bakacak. Sahada şike yapılıp yapılmadığı, bunun delili olup olmadığı, ispatlanıp ispatlanmadığı kriterlerini uygulayacak.

 

KULÜP-ŞAHIS KESİN AYRILACAK

- Hemen akabinde disiplin kurulu devreye girecek. Başbakan Erdoğan’ın dediği gibi hatayı yapan kurumlarla kişiler arasında ayrıma gidilecek. Varsa hata, onu yapan kişilere ceza verilecek. UEFA’nın sıfır tolerans ilkesine kişiler bazında tam riayet edilecek. Nihai karar için yargı sürecinin tamamlanması beklenecek ancak spor hukukunun gereği ‘çok sert olsa da tedbirli cezalar’ verilecek. Yani üzerinde şüphe bulunan şahıslar yargı süreci tamamlanıncaya dek görev alamayacak.

 

 

TEK SORUN FENER’iN KATILIMI

- F.Bahçe CAS’taki davasını geri çekecek, böylece UEFA nezdinde iyi niyet jesti yapılacak.
Kurtarma paketinin buraya kadarki bölümü şike soruşturma ve davasıyla ilgili belirsizliğin giderilmesine dönük. Federasyon yönetimi, bu plan başarıyla uygulanırsa, UEFA’ya iyi anlatılırsa hiçbir sorun çıkmayacağına inanıyor. Yani gelecek yıl bütün takımların Avrupa’ya gidebilmesine çok yüksek ihtimal olarak bakılıyor. Tek sorun, sadece gelecek sezon için F.Bahçe’nin Avrupa macerasında kilitleniyor, onun da CAS düğümünün çözülmesiyle birlikte halledileceğine güveniliyor.