Değişim MHP'yi iktidar yapar

Değişim MHP'yi iktidar yapar
27 Eylül 2012 10:46

Koray Aydın’ın yurt gezilerine katılan eski Çorum Milletvekili Vahit Kayırıcı önemli tespitlerde bulundu.

Yeniçağ’a konuşan Çorum eski Milletvekili Vahit Kayırıcı, “Değişim” sloganıyla MHP’de Genel Başkanlık yarışına çıkan  Koray Aydın’ın başarılı olacağından kuşku duymadığını söyledi. Kayırıcı, Aydın’ın sadece MHP için değil Türkiye’nin de geleceği için bir umut olduğunu vurguladı.

Değişim, Ülkücüleri de MHP’yi de iktidar yapar
Yeniçağ’a konuşan Çorum eski Milletvekili Vahit Kayırıcı, “Değişim” sloganıyla yola çıkan Koray Aydın’ın başarılı olacağından kuşku duymadığını söyledi. Kayırıcı, Aydın’ın sadece MHP için değil Türkiye’nin ve Türk milletinin geleceği için bir umut olduğunu vurguladı.

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın’ın yurt gezilerine katılan eski Çorum Milletvekili Vahit Kayırıcı (sol başta) önemli tespitlerde bulundu. Kayırıcı Yeniçağ’a yaptığı değerlendirmede, “Yurt gezileri sırasında; halk ve özellikle ziyaret edilen MHP teşkilatlarında gördüğü sıcak ilgi, Koray Aydın’ın daha şimdiden bu yarışı kazanmaya çok yakın olduğunun işaretlerini veriyor. Tabanın değişim arzusu çok net” dedi.

Koray Aydın’ın öncülük ettiği “değişim” hareketine destek veren eski MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayırıcı, “MHP’nin iktidara gelmesi isteniyorsa öncelikle MHP’de Ülkücüler iktidara gelmelidir” dedi.

Enerjisi ve projeleriyle Koray Aydın’ın bunu başaracak potansiyelde olduğunu belirten Vahit Kayırıcı şöyle konuştu: “Değişim hareketinin ciddi bir girişim olduğunu görüyor ve sonuç alacağına inanıyorum. Koray Aydın’ın başlattığı hareket ciddi bir ses getirdi. Daha şimdiden taban ve milliyetçi kesime yakın olan seçmenler bu hareketi yakından izlemeye başladı. MHP’nin içinden geçtiği süreçten sonuç bekleyen insanların sayısı artıyor. Bu noktadan bakılacak olursa sonuç alabileceğini gözlemeye başladım. Gittiğimiz bir çok yerde özellikle kendi tabanımızda bir hareketlilik olduğunu görüyorsunuz. MHP’nin içinde bulunduğu durumdan sıyrılarak vatandaşı kucaklaması bir anlamda onunla temas etmesi gerekiyor. Bunu yapmaya başlayan bir MHP’nin sonuç alması kaçınılmazdır. MHP şu an ki iktidarın en ciddi alternatifidir. Bunu herkes görüyor.”

Seçim çalışması gibi
Ülkücü hareketin Aydın ile  özünü bulduğunu söyleyen Kayırıcı,  şimdiden çok şeyin değiştiğini ifade etti. Kayırıcı, “Vatandaşı kucaklayacağımızı söyleyip ayağına gitmeye başladığımızdan sonra her şey değişti. Daha şimdiden değişim sloganıyla yola çıkanların bir kongre çalışması değil, sanki bir seçim çalışması yaptıklarını gözlemliyorsunuz. Koray Aydın gittiği yerlerde kongre çalışması değil, seçim çalışması yapar gibi enerjik çalışıyor. İnsanlar bu toplantılara o motivasyonla geliyor. Bu değişimin ilk göstergelerinden bir tanesidir” dedi.

Kayırıcı, Koray Aydın’ın tüzük ve çalıştay ile ilgili sözlerinin de önemsenmesi gerektiğini dile getirdi. Aydın’ın MHP’yi ve teşkilatı en iyi tanıyan isim olduğunu anlatan Kayırıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Koray Aydın hazırlıklarını yapmış. Teşkilattan gelen bir arkadaşımız olduğu için de herkesi bir arada tutabilmek için, kimseyi dışlamadan bütünlüğü sağlayabilmek için önemli formüller ortaya koyuyor. Genel merkeze verilecek yüzde 6’lık kontenjan ve diğer adayların belirlenmesi için sandık kurulup, üyelerin sandık başına giderek, partide bir demokratik katılım gerçekleştirmeleri gibi projeler MHP açısından önemli. Bu aynı zamanda önemli bir demokratik atılım olacaktır.”
Aydın’ın kısa sürede MHP’nin  üye sayısını 3 milyona çıkarma sözü verdiğini anımsatan Kayırıcı, bunun önemli bir proje ve vaat olduğuna dikkat çekti.

İktidar için değişim
MHP’nin iktidar olabilmesi için en önemli konuların başında ülkücülerin MHP’de iktidar olması geldiğini dile getiren Kayırıcı, şunları kaydetti:
 “Eğer yüzde 25 gibi bir oy aranı alarak iktidar olmayı hedefliyorsak öncelikle MHP’de ciddi bir değişim yapmamız gerekiyor. Bu değişimin öncelikli adımı da MHP’de ülkücülerin iktidara gelmesidir. Yani MHP’ye, ülkücülüğe hizmet etmiş, yıllarını vermiş kişilerin parti yönetiminde olması gerekir. Aydın bu gerçeği teşkilattan geldiği için iyi gözlüyor. Bugün itibarıyla düşünecek olursak ülkücü taban idealleri ile gerçeklik arasına sıkışmış durumdadır. Yeni ideallerini yaşamak, onları sosyal hayatta ve siyasette görmek istiyor. Bunu tam olarak bulamadığı zaman sıkışıyor, arayış içerisine giriyor. MHP’ye hizmet edenler ve ülkücü taban böyle bir arayış içerisinde olmadığı zaman MHP ivme kazanır, Türk siyasetinin baş aktörü olur. Milliyetçi harekete inammış kişiler idealleri ile gerçeklik arasına sıkışmamalıdır.”

İdealler yaşanmalı

Ülkücülerin ideallerini yaşamaları gerektiğini ifade eden Kayırıcı, Aydın’ın başarılı olması durumunda MHP’nin silkinip ayağa kalkacağını vurguladı. “Öncelikle ideallerimiz konusunda umutsuzluğa kapılmamız gerekiyor” diyen Kayırıcı, şöyle konuştu:
“Ben 17 yaşından bu yana ülkücü hareketin içerisindeyim. Ülkü Ocakları’nda başkan yardımcılığı ve başkanlık yaptım. Dolayısıyla benim gibi bir çok insan bunun ne demek olduğunu iyi biliyor. Eğer bizim tabanımız ideallerinden uzaklaşırsa, dediğim gibi idealleri ve gerçeklik arasına sıkışırsa o zaman başka partilere yönelmek zorunda kalabiliyor. Bunun da en tipik örneği AKP’nin aldığı oylar içerisinde ki bizim tabanımızın payıdır. AKP insanlara başka alternatif bırakmazken, alternatif olması gerekenler de alternatif olamıyor. MHP’ye şu veya bu nedenle oy vermek istemeyenler AKP’ye şu ortamda oy veriyorlar. BDP ve CHP alternatif olamayacaklarına göre, bu oylar AKP’ye gidiyor.”

Koray Bey’in şansı yüksek
Vahit Kayırıcı, kongerede  Genel Başkanlığa en yakın adayın Koray Aydın olduğuna inandığını  vurguladı. Yarışın Devlet Bahçeli ile Koray Aydın arasında geçeceğini ifade eden Kayırıcı şu değerlendirmeyi yaptı:“4 Kasımda yapılacak kongrenin Koray Bey ile, Devlet Bey arasında bir yarışa sahne olacağı açık. İyi niyetli diğer arkadaşlarımız da adaylıklarını da açıkladı ancak görünen bu. Devlet Bahçeli Genel Başkanımız. Bu tür rekabetlerde Genel Başkan her zaman bir adım önde başlar yönünde kamuoyunda genel bir algı vardı. Ancak ben Allah çalışanı görür diyorum. Koray Aydın çok çalışıyor ve enerjisini millete ve özellikle de tabana hissettiriyor. Türk milletinin MHP’ye hasret olduğunu biliyoruz. Türk İslam ülküsünü temel alan anlayış ve politikalarla MHP milletle kucaklaşacaktır. Bunun için de değişim gerekiyor. Koray Aydın’ın bunu başaracağına  inanıyorum.”

YENİÇAĞ