DEBA mağdurları Kılıçdaroğlu'ndan destek istedi

DEBA mağdurları Kılıçdaroğlu'ndan destek istedi
20 Şubat 2013 14:45

Denizli’de üç yıl önce üretimi durduran Denizli Basma ve Boya Sanayi’nden (DEBA) 10 aylık ücret ve kıdem tazminatlarını alamayan işçiler, bir yıldır sürdürdükleri eylemli hak arayışlarını Ankara’ya taşıdı. 800 işçi adına Ankara’ya giden 50 DEBA mağduru, TBMM’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşüp kendilerine yardımcı olmasını istedi.

 

 

 

Denizli’de üç yıl önce kapanan DEBA’dan 10 aylık ücretleri ve kıdem tazminatlarını alamayan, eylemlerini İzmir ve İstanbul’a da taşıyan Denizli Basma ve Boya Sanayi işçileri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. 800 kişi adına Ankara’ya giden 50 DEBA mağduru, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştü.

 

 

 

Kılıçdaroğlu’na dertlerini anlatan DEBA işçileri adına konuşan Ömer Atılgan, işveren Esat Sivri ve İş Bankası ortaklığıyla haklarının gasp edildiğini, 2009’da fabrikanın iflas kararı almadan yönetim kurulunca alınan karar sonucu kapandığını söyledi. Atılgan, fabrikanın 2005 yılında krediler karşılığı tapusunun bankaya geçtiğini belirtip, İş Bankası Yönetim Kurulu’nda CHP’nin 4 üyesi olduğunu hatırlatıp, sorunun çözümü için desteğini beklediklerini kaydetti.

 

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sorunun çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. İş Bankası ile aralarındaki bağın Yönetim Kurulu’na dört üye vermek olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Sorunun çözümüne dair elimizden geleni yaparız. DEBA işçilerinin bir yıllık mücadelesini görüyoruz, her geçen gün daha gür sesle haykırarak sesinizi tüm Türkiye’ye duyurmayı başardınız. Milletvekilimiz İlhan Cihaner de bu konuyla ilgili çalışmalar yürütüyor. Kendisiyle de görüşerek bu sorunun çözümüne dair bir heyet oluşturup İş Bankası Yönetim Kurulu’nda bulunan üyelerimiz aracılığıyla İş Bankası’na yönelttiğiniz soruların cevabını arayacağız. Sorun umuyorum en kısa zamanda çözülür” dedi.