Davutoğlu’nun görüşme talebine hangi parti, ne yanıt verdi?

Davutoğlu’nun görüşme talebine hangi parti, ne yanıt verdi?
1 Mart 2020 09:42

İdlib’deki saldırılarda 36 askerin şehit olmasının ardından Meclis’te milletvekili bulunan tüm siyasi parti liderlerine telefonla görüşme talebini ileten Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nden olumlu yanıt geldi. AK Parti ve MHP’den gelen yanıt ise olumsuz oldu.

 

 
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İdlib’den gelen şehit haberlerinin ardından yaptığı açıklamada, TBMM’nin acil toplanması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm siyasi parti liderlerini süreçle ilgili bilgilendirmesi gerektiğini söylemişti.

Suriye’ye ilişkin ‘Eylem Planı Teklifi’ yayımlayan Davutoğlu, Meclis’te milletvekili bulunan bütün siyasi parti liderlerine telefon ile görüşme talebini iletti.

Davutoğlu’nun talebine CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi liderlerinden olumlu yanıt geldi. Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Suriye meselesine yönelik gelişmeler ve çözüm önerileri konuşuldu.

Davutoğlu’nun TBMM’de milletvekili olan tüm parti liderlerine yönelik yaptığı telefon görüşmesi talebine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den ise olumsuz yanıt geldi.

 

 

Fotoğraf: AFP