Davutoğlu, Sırp mevkidaşı ile görüştü

Davutoğlu, Sırp mevkidaşı ile görüştü
2 Şubat 2013 10:57

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da ziyarette bulunan Davutoğlu, Sırbistan Dışişleri Bakanlığı’nda mevkidaşı Sırbistan Dışişleri Bakanı İvan Mrkiç ile görüştü.

 

 

 

 

 

Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Ahmet Davutoğlu, ortak sınırları olmasa da Sırbistan’ı bir komşu ve uluslararası arenada önemli bir stratejik partner olarak gördüklerini ifade ederken, Türkiye ile Sırbistan arasındaki iyi ilişkilerin, bölge istikrarına katkı sağladığını belirtti.

 

 

İki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi için güçlü siyasi iradenin mevcut olduğunu ifade eden Davutoğlu, Nikoliç’in Türkiye ziyareti esnasında Türk işadamlarıyla da bir araya geleceğini kaydetti. İki ülke arasındaki dış ticaret hacminin 550 milyon dolar olduğunu hatırlatan Davutoğlu, bu rakamın birkaç yılda 1 milyara ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

 

 

 

Davutoğlu bu sırada Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilere değinirken, Brüksel aracılığıyla Priştine ile Belgrad arasında yürütülen müzakere sürecini güçlü bir şekilde desteklediklerini, Türkiye’nin bu konuda verebileceği her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğunu belirti.