Davutoğlu 23 bin kişiyi unuttu

Davutoğlu 23 bin kişiyi unuttu
9 Mayıs 2016 14:29

Başbakan Ahmet Davutoğlu, istifa konuşmasında seçim döneminde verdiği bütün sözleri tuttuğunu söyledi ancak kamuda çalışan yaklaşık 23 bin geçici işçiyi unuttu.

 

 

Başak Kaya / Sözcü

Orman Bakanlığı, Karayolları, Şeker Fabrikaları, ÇAYKUR, TİGEM gibi kamu kuruluşlarıyla belediyelerde sadece altı ay çalıştırılan işçiler Davutoğlu’nun imzaladığı protokolün yerine getirilmesini bekliyor. Protokol kapsamında kamuda çalışan geçici işçilerin yılın geri kalan zamanında ve ihtiyaç duyulduğunda çalıştırılmasını sağlayacak yasal düzenlemenin yapılmasını içeriyor.

 

 

Hükümetle Türk-İş arasında 7 Kasım seçimlerinden hemen önce imzalanan 2015 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü’nün “Altı Aydan Az Çalıştırılan Geçici İşçiler” başlığı adı altında “Kamu idare, kurum ve kuruluşlarında bir mali yılda 6 aydan az süreyle geçici işçi pozisyonlarında çalıştırılan işçilere, aynı mali yıl içinde ihtiyaç duyulması halinde, bu işçilerin çalıştırılmalarını temin edecek yasal düzenleme çalışmaları başlatılacaktır” maddesi yer alıyordu.

 

 

Protokol, 30 Mayıs 2015 tarihinde Başbakanlıkta yapılan Başbakan Davutoğlu’nun da katıldığı bir törenle imzalandı. Başbakan Davutoğlu bu törende yaptığı konuşmada şöyle demişti:

 

 

“5 ay 29 günden fazla çalıştırılmayan geçici işçiler, hem iş üretkenliğini negatif yönde etkiliyordu hem de iş verimliliğini. 5 ay 29 gün çalışıyor, ara veriyor, o sırada başka taşeron işçiler devreye giriyor vesaire. Bütün bunları ortadan kaldıracak şekilde eğer o alanda işçiye ihtiyaç varsa bu süre kısıtlamasını da aşacak yasal düzenleme yapılacak. Yani 5 ay 29 gün gibi bir süre olduğu düşünülmeksizin bunlar işlerine devam edebilecekler, ta ki o konuda ihtiyaç olmuş olsun.”