Dağcılar yaşadıkları korkuyu anlattı

Dağcılar yaşadıkları korkuyu anlattı
13 Şubat 2013 21:08

İzmir’in Ödemiş İlçesi sınırlarında kalan Bozdağ’da çığ altından kendi imkanları ile kurtulan 3 dağcıdan Bilgisayar Öğretmenliği öğrencisi Ayhan Yelgün (23), Amerikan Dili ve Edebiyatı öğrencisi Ekin Ozan Kumru (24) ve Astronomi bölümü öğrencisi Gökçehan Aslan (20) Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği tarafından ilçeye bağlı Bozdağ Belde merkezine getirildi.
Sağlık kontrolünden geçirilen Alpinist Dağcılık Kulübü üyesi öğrencilerin, durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kayıp olan 35 yaşındaki Erdem Topul’un ise bulunması için cep telefonu sinyalinden nokta tespitine çalışıldığı kaydedildi.

 
 
Kurtulan dağcılardan Ayhan Yelgün, “Bozdağ’dan geri dönüyorduk. Kayıp arkadaşımız daha tecrübeli olduğu için önümüzden gidiyordu. Yaklaşık 1 buçuk metre önümüzden giderken, bir kar kütlesi koptu.

Duracağını düşündük, ama devamı da geldi. Arkadaşımızı da alarak sürükledi. Biz çığın altında kalmadık. Sonra durumu güvenlik güçlerine haber verdik. Arkadaşımız çok tecrübeli bir dağcı. Tecrübesine güveniyoruz ve hala yaşadığını düşünüyoruz. Çığ altında olmayabilir. Belki çantasını atıp bir kayanın altında durabilir” dedi.