‘Cumhuriyet ve demokrasi için İzmir’deyiz’

‘Cumhuriyet ve demokrasi için İzmir’deyiz’
4 Ağustos 2016 09:32

CHP Taksim’den sonra İzmir’de de ‘Cumhuriyet ve Demokrasi’ mitingi düzenliyor.

 

 

15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinin ardından Cumhuriyet ve Demokrasi mitinglerini başlatan CHP İstanbul’dan sonra İzmir’de alanlara iniyor.

 

 

 

Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak mitinge sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler de destek verecek. Katılımcıların parti bayrağı olmadan Türk Bayrakları’yla bulunacağı alanda Taksim Meydanı’ndaki buluşmada olduğu gibi AKP İzmir Teşkilatı’ndan da temsilcilerin yer alması bekleniyor.

 

 

Gündoğdu’da saat 19.30’da başlaması beklenen mitingde CHP üst yönetimi tam kadro yer alacak. CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu sahneden İzmirlilere seslenecek.

 

 

“CUMHURİYET VE DEMOKRASİ İÇİN İZMİR’DEYİZ”

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, miting içi şu çağrıyı yaptı:

 

 

“Hem cumhuriyet hem de demokrasi için İzmir’de olacağız. Çünkü Cumhuriyet, demokrasiyle taçlandırıldığı zaman bir anlam kazanır. Bunu sağladığımız zaman uygar dünyanın parçası oluruz. Ve elbette laiklik demokrasiyle taçlandırılacak cumhuriyetimizin en önemli unsuru. İzmir’de, hem darbeye hem de diktaya karşı duruşumuzu bir kez daha ilan edeceğiz. Bu düşüncelerimizi paylaşan tüm vatandaşlarımızı bu buluşmamıza davet ediyoruz. Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi seviyoruz. Demokrasiye yapılan saldırıyı kınamak için, demokrasiye sahip olduğumuzu göstermek için Taksim’de mitingimiz olmuştu. İkinci mitingimizi İzmir’de yapacağız. Hep birlikte güzel cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmak için.”

 

 

ULAŞIM ÜCRETSİZ

 

 

“Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi” için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait tüm toplu ulaşım araçları gün boyu ücretsiz sefer yapacak. Miting saati göz önünde bulundurularak toplu ulaşım sefer saatleri de yeniden düzenlendi.

 

 

Genel Müdürlüğü, ulaşımda sorun yaşanmaması için 18-23-80-90-121-802-63-168-302-70-104-171-8-12-554 ve 969 numaralı ana hatların son servislerini uzattı. Ayrıca 24.00-06.00 saatleri arasında çalışan Baykuş hatlarının da ücretsiz hizmet vereceği açıklandı.

 

 

İzmir Metrosu sefer saatlerini 00.45’e kadar uzattı. İZBAN’dan yapılan açıklamada ise saat 01.00’de Alsancak İstasyonu’ndan her iki yöne doğru günün son seferlerinin yapılacağı belirtildi.

 

 

Foça ve Mordoğan’dan gemi kalkacak

 

 

İZDENİZ ise miting öncesi ve sonrasında iskelelerde oluşacak yoğunluğa göre ek seferlerle ulaşım hizmeti verecek. Foça’dan 15.30’da, Mordoğan’dan 16.30’da mitinge katılacak vatandaşlar için gemi kaldırılacak.