Cumhurbaşkanlığı DMO’ya borç takmış!

Cumhurbaşkanlığı DMO’ya borç takmış!
5 Ocak 2015 10:52

Sayıştay’ın Devlet Malzeme Ofisi (DMO) 2013 yılı hesaplarına ilişkin denetim raporu, kurumun kamudan ve özel sektörden alacaklarının arttığını gösterdi. Buna göre alacakları bir yılda yüzde 639 oranında artarak 2 milyon 300’e, toplam alacakları 5.5 milyon TL’ye ulaşan Devlet Malzeme Ofisi’ne (DMO) Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nin de bitki rehabilitesi için 1 milyon 639 bin lira borç taktığı belgelendi.

 

 

FATİH PROJESİ BORÇLU

 
Rapora göre, 2012 yılından 311 bin TL olarak devreden şüpheli ticari alacaklar, 2013’de yüzde 639 oranında artarak 2 milyon 300 bin TL’ye yükseldi. Bu alacakların “799 bin TL’sinin Servus Bilişim Teknik. A.Ş’ye, 286 bin TL’sinin yerel yönetimlere, 250 bin TL’sinin Özbakır İnşaat Şirketi’ne, 139 bin TL’sinin Patara Mobilya Şirketi’ne, 116 bin TL’sinin de Mekan Yatak Kapitone Şirketi’ne, 710 bin TL’sinin de çeşitli şirketlere’’ ait olduğu belirlendi.

 

 

Servus Bilişim Şirketi, AKP Hükümeti’nin eğitimde teknolojik altyapıyı arttırma iddiasıyla gündeme getirdiği Fırsatları Arttırma, Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi’nin ihalesini Vestel firması ile birlikte kazanmıştı. Projede kullanılacak yazıcı, tarayıcı ve kamera temini ihalesini kazanan ancak sonra sıkıntılı günler yaşayan şirketin DMO’ya ödemediği, sözleşmenin feshinden doğan cezai şart ve damga vergileri alacağı ile ilgili olan 799 bin TL için DMO üç ayrı dava açtı.

 

 

KAÇAK SARAY İÇİN Mİ?

 

 

İncelemelerde kurumun diğer alacaklarının da 3 milyon 115 bin TL olduğu belirlendi. Bunun 1 milyon 639 bin TL’sinin “Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ihtiyacı için alınan bitki rehabilitesi malzemesi için, tedarik ve mal bedeli olarak ödenen tutar’’ olduğu bildirildi. Ancak raporda, bu harcamanın Kaçak Saray’ın tartışma konusu olan bahçe düzenlemesi, ithal ağaçlar için olup olmadığına ilişkin bir bilgi yer almadı.

 

 

Kaynak: Birgün / Nurcan Gökdemir