‘Covid-19’a yenilmedik elektrik faturasına yenildik!’

‘Covid-19’a yenilmedik elektrik faturasına yenildik!’
8 Şubat 2022 08:56

Daha önce 3 bin, 5 bin TL, taş çatlasın 10 bin gelen faturaların, zamlı tarifeyle birlikte 30 ila 50 bin arasına çıkmasına esnaf, “Kovid-19’a yenilmedik, elektrik faturasına yenildik” diyerek tepki gösterdi.

 

 

Artan hayat pahalılığı ve iğneden ipliğe gelen zamlar vatandaşı çileden çıkardı! Yeni yılla birlikte elektrik ve doğalgaz faturaları kabarık gelirken, esnaf ise tepkisini dükkânlara faturaları asarak gösterdi. Daha önce 3 bin, 5 bin elektrik faturası gelen esnaf, 30 bin 40 binlik faturalar karşısında şok olurken, “Kovid-19’a yenilmedik, elektrik faturasına yenildik” diyerek isyan etti.

 

 

3 BİN İLA 5 BİNDEN 30 BİN İLA 50 BİNE ÇIKTI!

 
Milli Gazete’den Bünyamin Güler’in haberine göre yeni yılın zamlı elektrik faturaları esnafın ocağına adeta incir ağacı dikti! Yeni yılın ilk gününde elektriğe yüzde 125 zam yapılırken, ilk faturalar “bu kadar da olmaz” dedirtti. Daha önce 3 bin, 5 bin, en fazla 10 bin elektrik faturası ödeyen esnaf, zamlı faturalarla birlikte 30 bin ile 50 bin arasında fatura ödemek zorunda kaldı. Zamlı faturalara isyan eden esnaf, tepkisini faturaları dükkân camına asarak gösterdi.

Zamlı faturaları dükkânın camına asan esnaf, fotoğrafını çekerek sosyal medyadan başladı. Esnafın faturasını gören vatandaş, esnafa destek verirken, iktidara ise tepki gösterdi. Esnafın faturasına inanmakta güçlük çeken vatandaşlar, dükkâna girip kulaklarıyla duymak isterken, bazı esnaflar ise dükkânın camına “Kovid-19’a yenilmedik, elektrik faturasına yenildik” şeklinde mesaj yüklü pankartlar astı.

 

 

Elektrik faturaları İşletmeleri tehdit ediyor

 
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, elektrik tariflerine yapılan zamların işletmeler üzerinde oluşturduğu maliyet baskısını artırarak ticari faaliyetlerin sürdürülebilirliğini tehdit ettiğini söyledi.

Elektrik zamlarının işletmelerin maliyet kalemlerinde kabul edilebilir sınırları aştığını dile getiren GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, “Akaryakıta, hammaddeye, işçi ücretlerine kadar birçok kalemde yaşanan artışlarla finansman yönetimi yapmakta zorlanan işletmelerimiz için elektrik tarifelerine yapılan zam kabul edilebilir sınırları aştı. İmalattan hizmete tüm sektörlerdeki işletmelerimiz elektrik maliyetlerini karşılayamaz duruma geldi. Bir işletmenin en büyük maliyet kalemine dönüşen elektrik faturaları tüketici fiyatlarına yansımaya başlayacak. Enflasyonist ortamda tüketicinin alım gücü de düşünüldüğünde işletmelerimiz kepenk kapatmak durumda kalacak. En küçük işletme bile en az 800 kilovatsaat elektrik tüketirken kademeli tarife de maalesef çözüm olmadı. Kademeli tarifede işletmelerimiz için özel bir sınır belirlenmeli, indirime gidilmeli. Bu konuda önlem alınmazsa üretim, istihdam ve dolayısıyla ekonomi büyük yara alacak” ifadelerini kullandı.