Cizre'yi savaş alanına çevirdiler

Cizre'yi savaş alanına çevirdiler
27 Ağustos 2012 02:56

Cizre’de BDP’nin düzenlediği ‘Özgürlük Yürüyüşünü Selamlıyoruz’ mitinginde olay çıktı.

 
BDP Cizre İlçe Teşkilatı’nca izinsiz yürüyüş düzenlemek isteyen gruba polis müdahale etti. Dağılmayan gruptan bazı kişilerin molotofkokteyli ile saldırması üzerine polis, müdahalede bulundu. Şırnak’ın Cizre ilçesinde izinsiz yürüyüş düzenlemek isteyen gruba polis müdahale etti.
 
Şırnak Valiliği’nin izin vermemesine rağmen BDP Cizre İlçe Teşkilatı’nca Nur Mahallesi’nde düzenlenen yürüyüş için bir grup toplandı. Polis araçlarından yapılan anonslarda yürüyüşün izinsiz olduğu belirtilerek, grubun dağılması istendi. Buna rağmen dağılmayan gruptan bazı kişilerin taş, havaifişek ve molotofkokteyli ile saldırması üzerine polis, gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahalede bulundu.
 
Bir süre sonra olay yerine gelerek toplanan gruba hitaben konuşan BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, yürüyüşçülerin antidemokratik bir hareket içine girmediğini öne sürerek, ”Sadece demokratik hakkını kullanmak için bu alana geldiler. Demokratik hakkını kullanmak anayasal ve hukuksal bir haktır, bunu gasbedemezsiniz” dedi.
 
Daha sonra uyarıya rağmen dağılmayan gruba polis yeniden müdahalede bulunurken, ara sokaklara kaçan bazı göstericiler, güvenlik güçlerine taş, havaifişek ve molotofkokteyli ile saldırdı.
 
Yaklaşık üç saat süren olaylarda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.