Çift taraflı bantların özellikleri

Çift taraflı bantların özellikleri
3 Mart 2016 13:55

Çift taraflı bantlar, son zamanların belki de en iyi tasarım harikalarından bir tanesidir.

 

 

 

Uzun yıllar insanlar, duvarlarına, eşyalarına, araçlarına ve camlarına herhangi bir şey tutturmak için tek taraflı bantlardan faydalanmışlardır. Ancak bu uygulama hem yapıldığı her yerde çıkmayan izler bırakmış hem de bantlar göründüğü için görsel açıdan hoş olmamıştır. İşte bu sorunların hepsine çözüm getiren çift taraflı bantlar özellikle dekorasyon konusunda ve endüstriyel alanda oldukça başarılı olmuştur.

 
Teknik Özellikler

 
• Çift taraflı bantların üretiminde solvent tutkal kullanılmıştır. Üretim aşamasında kullanılan bu özel yapılır tutkal sayesinde yapıştırıcı gücü oldukça fazla olmuştur.

 
• Çift taraflı bant yapısına ve ölçüsüne göre 20 ila 50 kilograma kadar yükü kolaylıkla taşıyabilmektedir. Bunun dışında çok hafif olan kâğıt, poster gibi objeler de kolaylıkla sabitlenebilir.

 
• Birbirinden farklı çok sayıda ölçüsü bulunmaktadır. Bandın uzunluğunun çeşitli olabileceği gibi bandın eninin de farklı olabileceği belirtilmelidir.

 
• Farklı ölçülerde olabileceği gibi farklı renklerde de üretilmektedir. Ancak genellikle bant görünmeyeceği için renk konusunun pek bir önemi yoktur.

 
Çift Taraflı Bantların Kullanım Alanları

 
Çift taraflı bantlar gerek yüksek ağırlıktaki eşyaları gerekse hafif objeleri yapıştırabileceği için farklı birçok alanda kullanılabilmektedir. Ahşap gibi ağır eşyaların sabitlenmesi ve duvara yapıştırılması gibi görevleri kolaylıkla yerine getirir. Genellikle boyacılar ve iç dekorasyon ustaları çift tarafları bantları sıklıkla tercih etse de günlük hayatta da bu bantlar kolaylıkla uygulanabilir. Poster ve çerçeve gibi objelerin duvara sabitlenmesini sağlayan bantlar, hem evlerde hem ofislerde görsel açıdan da şıklık sağlamaktadır. Yüksek performanslı özel yapıştırıcı ile endüstriyel alanda bazı durumlarda kullanılabilmektedir.

 
Çift Taraflı Bantları Nereden Temin Edebilirsiniz?

 
Çift taraflı bantlar hem dünyada hem ülkemizde yaygın olmaya başladığından birçok yerde kolaylıkla bulunabilir hale gelmiştir. Günümüzde yapı marketlerde, büyük kırtasiyelerde, çeşitli dekorasyon alışveriş merkezlerinde ve internet üzerinde rahatlıkla bulunabilir. Kendiniz bir çalışma yapmayıp bir usta ile çalışacaksanız; büyük ihtimalle usta sabitleme işleri için çift taraflı bant kullanacaktır ama her ihtimale karşı kendisine de bu konuyu dile getirebilir; talepte bulunabilirsiniz.