CHP’ye nasihat!

CHP’ye nasihat!
18 Haziran 2016 16:00

Kemal Kılıçdaroğlu, “Tarihi Dönüm Noktasında CHP” başlıklı 22 sayfalık bir rapor hazırlatıp milletvekillerine dağıtıyor. Kime mi hazırlatmış?

 

 

Melih Aşık / Milliyet

 
Refah Partisi’nden transfer edip bir dönem Genel Başkan Yardımcısı yaptığı CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’na…

Rapordan birkaç satırı görüşlerinize sunuyoruz:

– Türk yerine Türkiyeli kavramı en doğru seçenektir.

– CHP’nin ‘Alevi partisi’ olduğu algısı oluşmuştur

– Laiklik kavramını yeni baştan tanımlamak zorundayız…

– CHP’nin Müslüman bir ülkede siyaset yaptığını unutmaması gerekir. İslam’ın mülkiyet, adalet, kul hakkı, alın teri gibi ilkeleri ön plana çıkarılmalıdır.

– CHP’liler tarafından sık sık kullanılan “Ortadoğu bataklığı” nitelemesi de sorunludur. Kastedilen bölgede yaşanan savaşlar, şiddet, terör olsa da bu söz oryantalizm, ayrımcılık, nefret söylemi kokan bir nitelemedir. Evet, bu coğrafyada ciddi sorunlar var ama biz de bu coğrafyanın içindeyiz ve yıllarca yaptığımız gibi “Hayır değiliz, biz Batılıyız, Avrupalıyız” demekle işin içinden çıkamayız.

– CHP Müslümanlıkla hep sorunlu olmuştur. CHP örgütleri toplumun diğer kesimleri tarafından böyle algılanıyor; örgüt mensupları genellikle cami cemaatinden uzak insanlardan oluşuyor.

NOT: CHP’ye yol gösterecek! rapor neden Mehmet Bekaroğlu gibi önceki siyasi hayatında CHP’ye hiç oy vermemiş, sağcı bir isme hazırlatılmış? Bu da merak konusu.