CHP'lilerin Zaman'a Konuşma Hastalığı

CHP'lilerin Zaman'a Konuşma Hastalığı
28 Kasım 2011 10:02

CHP’nin Tunceli eski Milletvekili Sinan Yerlikaya da Zaman Gazetesi’ne manşet oluverdi. Muhammet Çakmak, Bülent Kuşoğlu, Hakkı Süha Okay, Berhan Şimşek, Hüseyin Aygün’den sonra şimdi de Sinan Yerlikaya partinin iç meselelerini cemaatin gazetesinde tartışmaya açtı.İşte o olay röportaj:

CHP’nin Tunceli eski Milletvekili Sinan Yerlikaya da Zaman Gazetesi’ne manşet oluverdi.

 

Muhammet Çakmak, Bülent Kuşoğlu, Hakkı Süha Okay, Berhan Şimşek, Hüseyin Aygün’den sonra şimdi de Sinan Yerlikaya partinin iç meselelerini cemaatin gazetesinde tartışmaya açtı.

 

İşte o olay röportaj:

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyundan yükselen “Dersim için özür dile” çağrılarını karşılıksız bırakması parti içinde tartışılıyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan’a destek verdiği için görevden alınan Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer’den sonra Parti Meclisi üyesi Tunceli eski milletvekili Sinan Yerlikaya da dikkat çekici bir çıkışta bulundu. Sürgüne gönderilmiş ailelerden birinin çocuğu olan Yerlikaya, CHP’nin de Başbakan Erdoğan gibi özür dilemesinin Dersimlilerin yüreğine su serpeceğini kaydediyor. O dönemde korkunç katliamlar yapıldığını belirten Yerlikaya, “Bir devlet başkanının bunları görüp özür dilemesi büyüklüktür.” diyor.

 

Dersim olaylarının gündeme gelmesi ve açıklığa kavuşmasından memnun olduklarını vurgulayan Yerlikaya, şöyle devam ediyor:

“Siyasi bir rant malzemesi yapmadan oradaki insanların gördüğü mezalimi dile getirmek lazım. Teşekkür eden insanı ben büyük görürüm. Teşekkür ediyoruz. Tabiî ki bunlar devlet adına yapıldı, şahıs adına yapılmadı. O günkü karışıklıkları önlemek, asayişi temin etmek için devlet birtakım tedbirler aldı; fakat bu tedbirler çok aşırıya kaçtı. Başbakan’ın da açıkladığı gibi 13 binden fazla kişi öldü ki bu bilinen rakam, daha bilinmeyenler var. Toplu işkenceler de yapıldı.”

Yerlikay, o dönemde tek parti olduğunu, bu yüzden olayı CHP’ye bağlamanın doğru olmadığını ifade ediyor ancak bir özrün de çok görülmemesini istiyor: “Bu, o dönemin tek partisinin aşırıya kaçan tedbirleriydi ama tabii ki CHP adına bir özür çok şey değil. O da özür dilesin, bunda bir şey yok. Objektif bir değerlendirmeyle bir özürle bu iş kapanır. Bundan sonra Dersim’in sıkıntıları giderilmeye çalışılır.”