CHP’lilerin alınmadığı toplantıda yeni gelişme

CHP’lilerin alınmadığı toplantıda yeni gelişme
6 Temmuz 2018 16:22

Diyanet’e devredildiği için tahliyesine karar verilen İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi’ne giden CHP’li heyet içeriye alınmadı. Üniversite yönetiminin toplantısından karar çıktı.

 

 

Seda Önceler / Sözcü

Atatürk’ün talimatıyla kurulan; Türkiye’nin en eski, dünyanın ise en saygın botanik bahçelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi’nin müftülük hizmetlerinde kullanılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edildi.

Önceki hafta da tahliye işlemi için düğmeye basıldı. Ancak bahçe için yeni bir yerin tahsis edilmemesi tartışmaları alevlendirdi. Bu durumu Fatih Belediyesi Meclisi’nin gündemine getiren CHP’li üyeler de CHP İstanbul milletvekili Ali Şeken başkanlığında bir heyet oluşturarak, konu hakkında bilgi almak ve inceleme yapmak için Botanik Bahçesi’ne gittiler.

 

CHP’Lİ ŞEKER TEPKİ GÖSTERDİ
Sabah saatlerinde Botanik Bahçesi’nin de bulunduğu kampüse gelen heyet, içeriye alınmadı. Kapıdaki görevliler “Rektörlüğü talimatı var. İçeriye alamayız” deyince, CHP İstanbul milletvekili Ali Şeker “Bir milletvekili nasıl üniversite binasına alınmaz” diye tepki gösterdi.